Benítez rekent op Babel en Aquilani tegen Atlético

Rafael Benítez denkt dat Alberto Aquilani en Ryan Babel donderdag in de halve finale van de Europa League tegen Atlético Madrid een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Beide spelers lieten zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Burnley (0-4) zien in goede vorm te verkeren.

Benítez rekent op Babel en Aquilani tegen Atlético

Over de Italiaanse middenvelder – die in zijn eerste seizoen bij Liverpool flinke opstartproblemen had – is Benítez inmiddels tevreden. 'Hij deed het erg goed tegen Burnley. Dat is goed voor mij én voor het team', vertelt hij op de website van Liverpool.

Ook Babel kon tegen Burnley zijn coach bekoren. 'Ik was blij toen ik Babel zag scoren (0-4, red.). Zijn vertrouwen is groot. Dat is goed voor ons', aldus de Spaanse trainer.

De kans is overigens aanwezig dat Babel als centrumspits start tegen Atlético. Omdat Dirk Kuijt en David Ngog met blessures kampen, lonkt een rol als striker. In de slotfase tegen Burnley posteerde Benítez de Nederlander ook al centraal voorin.

De Spanjaard hoopt op doelpunten van Nederlandse makelij. 'Hopelijk kan Babel donderdag ook scoren voor ons.' Liverpool moet in de terugwedstrijd een 1-0 achterstand goedmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen