Ben-Hatira clubloos vanwege banden met extremisme

Darmstadt 98 heeft per direct en in samenspraak afscheid genomen van Anis Ben-Hatira. De Tunesische middenvelder lag onder een vergrootglas vanwege zijn steun aan een controversiële organisatie.

Ben-Hatira clubloos vanwege banden met extremisme

Ben-Hatira had kritiek gekregen voor zijn steun aan Ansaar International, een organisatie die in Duitsland nadrukkelijk in verband wordt gebracht met extremisme. 'Je kan niet verder met een prof als Ben-Hatira, als zijn banden met deze extremistische organisatie onderwerp zijn van onderzoek van de inlichtingendiensten', zei Peter Beuth, minister van de deelstaat Hessen.

Darmstadt zag zelf ook geen perspectief meer voor Ben-Hatira bij de Duitse club. In overleg werd besloten het contract te ontbinden. 'Na een analyse van de hele situatie zijn we tot de conclusie gekomen dat een verdere samenwerking geen zin heeft', zei voorzitter Rüdiger Fritsch.

De Tunesische middenvelder heeft zich binnen de club als een voorbeeld getoond, maar zijn banden met Ansaar International waren aanleiding voor de breuk. 'De club beschouwt de humanitaire steun van Ben-Hatira als verkeerd vanwege de organisatie die hij daarbij helpt', aldus Fritsch.

Ben-Hatira heeft zich verdedigd voor zijn werk voor Ansaar International. Na zijn vertrek bij Darmstadt kondigt hij aan meer te zullen zeggen over dit onderwerp. 'Er zijn weinig mensen die een grote verantwoordelijkheid dragen, toch dagelijks in de spiegel kijken en zichzelf met trots herkennen. Godzijdank kan ik dat.'

Bekijk hier al onze video's