'Benfica heeft even gewankeld, maar is niet gevallen'

Benfica-trainer Jorge Jesus was blij met de prestatie die zijn ploeg donderdagavond in Eindhoven leverde. De Portugees, die langs de kant in woord en gebaar toonde niet gerust te zijn op een goede afloop, zag zijn formatie na de 4-1 thuisoverwinning met 2-2 gelijk spelen.

'Benfica heeft even gewankeld, maar is niet gevallen', vertelt Jesus, refererend aan de vroege 2-0 achterstand. 'Ondanks de 2-0 achterstand zijn we goed teruggekomen. We hielden vertrouwen en het is uiteindelijk verdiend dat we hier met een goed resultaat weggaan', aldus de trainer na afloop.

'Even was het gevaarlijk voor ons, die situatie', blikt Jesus terug. 'Maar ik heb altijd het vertrouwen gehouden dat die goal zou vallen. Toen Luisão scoorde, was het over voor PSV.'

De aansluitingstreffer van Luisão (2-1) viel op een voor PSV zeer vervelend moment. Op slag van rust ging doelman Andreas Isaksson in de fout, waarop de Braziliaan profiteerde. In de tweede helft bepaalde Benfica met een benutte strafschop de eindstand op 2-2. Foto: VI Images