Benfica haalt opvolger João Félix weg bij Real Madrid

Reacties

Benfica heeft de komst van Raúl de Tomás afgerond. De 24-jarige spits komt voor zo'n twintig miljoen euro over van Real Madrid.

Benfica haalt opvolger João Félix weg bij Real Madrid

De Tomás doorliep de gehele opleiding van Real Madrid, maar wist nooit door te stoten naar de hoofdmacht. Hij werd in totaal vier keer verhuurd, het afgelopen seizoen werd hij bij Rayo Vallecano. Daar beleefde hij een uitstekend seizoen. De Tomás kwam tot veertien competitietreffers voor de hekkensluiter van La Liga.

Daarmee speelde de Spanjaard zich in the picture, maar bij Real was er simpelweg geen plaats voor hem. De Madrilenen hebben met Karim Benzema, Luka Jovic en Mariano Díaz drie betere opties voor de spitspositie. De club gaf De Tomás dan ook aan dat hij mocht vertrekken.

Benfica profiteert daar nu van. De Portugezen betalen twintig miljoen euro voor de frontman, die zich in Lissabon moet gaan ontfermen over de erfenis van João Félix. Het negentienjarige toptalent werd eerder op de woensdag definitief binnengehaald door Atlético Madrid, dat liefst 126 miljoen euro voor hem betaalde.

Door de transfer van De Tomás komen de inkomsten van Real Madrid deze zomer alweer op een slordige 120 miljoen euro uit. Marcos Llorente (40 miljoen, Atlético Madrid) en Mateo Kovacic (50 miljoen, Chelsea) leverden eerder ook al een mooi bedrag op. De verwachting is dat ook Gareth Bale, Dani Ceballos en Theo Hernández nog zullen vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.