Benfica blijft in spoor van Porto, PSG lijdt pijnlijk verlies

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Diep in de extra tijd heeft Benfica alsnog drie punten gepakt tegen Académica Coímbra • In het eigen Estádio da Luz was het Lima die uit een strafschop voor de verlossende 1-0 zorgde • Helder Cabral van Coímbra kreeg in de 95ste minuut, pal na het doelpunt, nog een rode kaart • Ola John startte in de basis, maar werd na een uur naar de kant gehaald • Benfica staat door de overwinning op gelijke hoogte met FC Porto, bovenaan de Liga Sagres • Beide clubs hebben 49 punten • • Paris Saint-Germain is zondagavond op bezoek bij Sochaux tegen een nederlaag aangelopen: 3-2 • De Franse koploper kreeg voor het eerst dit seizoen drie treffers tegen en weet zodoende de concurrentie weer dichter in de buurt • Het duel begon nog goed voor de Parijzenaars • Uit een corner van Javier Pastore kopte voormalig PSV-verdediger Alex knap raak • Via een tegendraads schot van Sébastian Roudet en een goal van Giovanni Sio kwam de thuisploeg op voorsprong • Waar een eigen treffer van Jérôme Roussilon (hij gaf het laatste tikje na een inzet van Mamadou Sakho) nog voor een gelijke stand zorgde, was de intikker van Cedric Bakambu goed voor een zege van Sochaux • PSG, dat met Gregory van der Wiel en Zlatan Ibrahimovic in de basis aantrad, heeft nog wel een voorsprong van drie en vijf punten op respectievelijk Olympique Lyon en Olympique Marseille •

• Olympique Lyon heeft een klinkende overwinning geboekt tegen Girondins Bordeaux • In de wijnstreek won de ploeg van trainer Rémi Garde met ruime cijfers (0-4) • Na een kwartier brak middenvelder Clément Grenier de ban voor Lyon • Na ruim een uur nam Lyon vervolgens afstand • Gueïda Fofana, Grenier (strafschop) en Alexandre Lacazette zorgden voor de overige doelpunten • Lyon staat tweede met 48 punten uit 25 duels • Nicky Kuiper is met Panathinaikos in de uiterste slotfase onderuit gegaan • De Griekse club verloor op bezoek bij Aris Saloniki met 1-0 • Lang stevenden beide ploegen af op een 0-0 gelijkspel, maar in de 89ste minuut schoot Nuno Coelho namens Saloniki de winnende treffer binnen • Kuiper kwam voor de tweede maal in actie sinds zijn komst in januari • Afgelopen week kreeg hij minuten als invaller, terwijl hij nu de volledige wedstrijd present was • • Racing Genk is naar de derde plek in de Belgische competitie geklommen • De ploeg van trainer Mario Been won in eigen huis met 2-0 van KV Kortrijk • Al vroeg had Genk een fikse tegenvaller te verwerken toen aanvalsleider Jelle Vossen uitviel met een ogenschijnlijk zware blessure aan zijn achillespees • Even daarna zette Jeroen Simaeys Genk op voorsprong • Glynor Plet, die weer eens in de basis mocht starten, had het laatste woord en zorgde in de 67ste minuut voor 2-0 •

• Club Brugge heeft het nagelaten om een stap naar de topdrie van België te maken • De ploeg van trainer Juan Carlos Garrido kwam op bezoek bij Lokeren niet verder dan een gelijkspel • Víctor Vázquez zette Club Brugge, met Ryan Donk in het hart van de defensie, al na acht minuten op voorsprong • Lokeren trok de stand tien minuten later gelijk • Na rust werd het duel vooral hard, gescoord werd er niet meer • Club Brugge heeft 44 punten uit 26 duels, Lokeren staat op 46 uit 27 • • Op bezoek bij Trabzonspor heeft Fenerbahçe een simpele overwinning geboekt • Met Dirk Kuijt in de basis werd de wedstrijd al vroeg beslist • Souleymane Bamba maakte na elf minuten een eigen doelpunt, terwijl Cristian na nog geen half uur de voorsprong verdubbelde • Gökhan Gönül zorgde vlak na rust voor de 0-3, waarna er niet meer werd gescoord • Fenerbahçe heeft 37 punten en staat daarmee op de tweede plaats • Koploper Galatasaray heeft zes punten meer • • Na een jaar weg te zijn geweest heeft Nacer Barazite zijn rentree gemaakt bij Austria Wien • De aanvaller keerde in januari terug na een kortstondig avontuur bij AS Monaco en speelde een helft mee tegen Rapid Wien (1-2) • Barazite kwam niet tot scoren, Philipp Hosiner was de grote man bij Austria Wien met twee doelpunten • Na vijftien wedstrijden staat zijn teller al op achttien goals • Austria Wien staat fier aan kop in Oostenrijk met 51 punten uit 21 duels • Achtervolger Red Bull Salzburg staat na twintig duels op 41 punten • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.