Beloftenteams laten zich zien in de KKD, hattrick voor Addai

Jong AZ en Jong PSV sluiten na maandagavond aan in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Na overwinningen op respectievelijk Telstar en Helmond Sport staan de jonkies er goed voor op het tweede niveau.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 1
Helmond Sport

Elk seizoen melden zich weer nieuwe talenten bij de beloftenelftallen, zo debuteerden Yaël Gil y Muiños en Wessel Kuhn maandagavond bij Jong PSV. Het leverde meteen een nieuwe ervaring op, want Jong PSV - Helmond lag in de eerste helft kort stil wegens ongeregeldheden aan de zijlijn. Diverse personen probeerden elkaar op te zoeken, maar een clash buiten het veld werd voorkomen. Via Tai Abed en invaller Tim van den Heuvel, die beiden hun eerste goal in het profvoetbal maakten, won Jong PSV. De tegentreffer van Helmond, via invaller Joseph Amuzu, kwam te laat.

Jong AZ
Jong AZ
3 - 1
Telstar
Telstar

Bij Jong AZ stond al behoorlijk wat KKD-ervaring binnen de lijnen en een van de grootste talenten in de AZ-jeugdopleiding liet zich zien. Jayden Addai was vorig seizoen al erg belangrijk geweest in de Youth League-winst van de AZ-jeugd en hij was het seizoen gestart met goals in opeenvolgende wedstrijden. Tegen Telstar, dat bijna een helft met een man minder speelde na een vroege rode kaart voor Jay Kruiver, scoorde Addai tweemaal. Met tien man maakte Telstar het nog even spannend in de slotfase via Zakaria Eddahchouri, maar daarna completeerde Addai zijn (valse) hattrick vanaf de stip. Met vijf goals is de AZ-aanvaller nu topscorer van de KKD, hij is tevens de eerste maker van een hattrick in het nieuwe seizoen.

SC Cambuur
SC Cambuur
4 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Het regende mooie doelpunten op het Cambuurplein. Gabriel Misehouy zette de Amsterdamse jonkies snel op voorsprong met een fraaie uithaal, maar luttele minuten later scoorde Silvester van der Water uit een minstens zo oogstrelende poging. Zo mooi als de eerste twee treffers waren, zo knullige was de derde. Michael Breij kreeg een cadeautje van klungelende tegenstanders en pakte het dankbaar uit: 2-1.

Jong Ajax, waar Skye Vink, de zoon van Marciano, op zijn debuut al halverwege de eerste helft uitviel met een hamstringkwetsuur, gaf in Leeuwarden nóg een doelpunt cadeau. Slordig uitverdedigen bood Remco Balk de kans om vanaf randje zestien binnen te krullen, de Groningse aanvaller deed dat overtuigend. Het flipperkasten in of rond de eigen zestien bleek besmettelijk, even later bezondigde ook de Leeuwarder defensie zich eraan. Rida Chahid profiteerde dankbaar.

Na rust bleef het defensieve gestuntel gewoon doorgaan, met een strafschop tot gevolg tien minuten na rust. Milan Smit had vorige week al geoefend op strafschoppen: bij Telstar scoorde hij twee keer vanaf de stip, en ook nu was de aanvaller trefzeker. Het publiek werd ook de rest van de avond vermaakt, doelpunten vielen er alleen niet meer.

De Graafschap
0 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Nadat de goedgevulde Vijverberg een minuut stilte in acht had genomen voor het overleden erelid Herman Schutte, ontvouwde zich in Doetinchem een wedstrijd waarin FC Emmen het betere van het spel had, maar in het eerste kwart twee grote kansen onbenut liet. Aan de overkant kreeg De Graafschap een nóg grotere kans, maar een aarzeling bij het instormen belette Phillip Brittijn om de score te openen.

De Superboeren kregen op twintig minuten voor het einde een opgelegde kans om de punten thuis te houden, maar Emmen-doelman Jan Hoekstra onderschepte een voorzet en veranderde hem net genoeg van richting om intikker bij de tweede paal te verhinderen. Aan de overkant viel de bal vervolgens binnen: Ben Scholte besliste de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van Fred Grim.

FC Eindhoven
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Halverwege de eerste helft deelde FC Eindhoven de eerste klap uit in dit Brabantse onderonsje: Evan Rottier dook vrij op voor het Bredase doel en kende geen genade: 1-0. Een geel-zwarte gelijkmaker nog in de eerste helft werd afgekeurd. NAC Breda deed wat het kon, maar na een gelijkspel en een overwinning heeft de ploeg van Peter Hyballa na drie speelronden nu ook een nederlaag achter zijn naam. Eindhoven heeft na een remise (en een uitgestelde wedstrijd) de eerste zege te pakken. August Pryske besliste het treffen in blessuretijd: 2-0.

Roda JC Kerkrade
2 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Koploper Roda JC Kerkrade heeft nog altijd het maximum van de punten. Tegen TOP Oss ging het allerminst van een leien dakje, de Brabantse bezoekers presenteerden immers sterk. De ploeg van Bas Sibum hield de punten wel in het eigen Parkstad Limburg Stadion door een uitermate fraaie goal van Walid Ould-Chikh enkele mnuten voor de pauze en eentje van Lennerd Daneels vlak voor tijd: 2-0. Na drie wedstrijden is de Koempelclub als enige nog zonder puntenverlies in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Den Bosch
1 - 2
ADO Den Haag

Er viel genoeg te beleven in de Bossche Vliert voor de rust, maar de vele kansen leidden niet tot een doelpunt aan één van beide kanten.. Tien minuten na de pauze brak Malik Sellouki de partij open voor het ADO Den Haag van trainer Darije Kalezic. De Fransman tikte een reboundbinnen voor het eerste Haagse doelpunt van het seizoen. Invaller Ilias Boumassaoudi, koud in het veld, zorgde namens FC Den Bosch voor de gelijke stand. Het was echter aanwinst Daryl van Mieghem die zijn ADO-debuut opluisterde met de late winnende goal: 1-2 voor ADO.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
4 - 1
Jong FC Utrecht

In De Koel, waar weinig goed nieuws te rapen viel deze week, kon de aanhang vanavond in ieder geval juichen voor VVV-Venlo. Rick Ketting kopte de formatie van Rick Kruys al snel op voorsprong, en scoren met het hoofd bleek de succesformule in Noord-Limburg: Moreno Rutten zorgde op dezelfde manier voor 2-0. Nazjir Held leerde snel en kopte op slag van rust de 2-1 binnen voor Jong FC Utrecht. Het bleek geen comeback in te leiden: Soulyman Allouch herstelde de marge snel na rust. De Griekse spits Michail Kosidis - in Venlo hebben ze uitmuntende herinneringen aan Griekse spitsen - besliste de wedstrijd definitief: 4-1.

FC Dordrecht
2 - 2
MVV Maastricht

Maastrichtenaar Bryan Smeets luidde zijn comeback bij MVV fraai in: na tien minuten schoot hij zijn ploeg op voorsprong op de Krommedijk. Halverwege de tweede helft kreeg FC Dordrecht een penalty van Joey Kooij, Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray benutte het buitenkansje. Enkele minuten later werd het nog gekker aan de Merwede: Suray zette de thuisploeg op voorsprong door een knappe voorzet in te koppen. Koen Kostons redde in de slotfase een punt voor de ploeg van Maurice Verberne: 2-2.