Bellingham wint prestigieuze award na droomstart in Madrid

Reacties

Jude Bellingham is de winnaar van de Golden Boy Award. De twintigjarige middenvelder van Real Madrid krijgt de prijs op 4 december in Turijn uitgereikt.

Bellingham wint prestigieuze award na droomstart in Madrid
© Pro Shots

Voor de jonge Engelsman is de prijs een bekroning van een bijzonder jaar. Met zijn zo sterke prestaties bij Borussia Dortmund en de nationale ploeg verdiende Bellingham een transfer naar Real Madrid. De Koninklijke betaalde meer dan honderd miljoen euro voor het toptalent, dat de verwachting tot nu toe meer dan waar heeft gemaakt. Als aanvallende middenvelder scoorde Bellingham in La Liga al tien keer, waaronder twee keer in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Barcelona.

Bellingham treedt als winnaar van de award in de voetsporen van onder anderen Lionel Messi en Kylian Mbappé. Een jaar geleden werd Barcelona-talent Gavi de winnaar en weer een jaar eerder was het zijn ploeggenoot Pedri die tot grootste talent werd verkozen. Rafael van der Vaart (2003) en Matthijs de Ligt (2018) zijn de Nederlanders die de Golden Boy Award hebben gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.