Bellingham is ook in de Champions League de grote redder van Real Madrid

Union Berlin dacht het eerste Champions League-punt ooit te kunnen pakken, maar is diep in blessuretijd van de wedstrijd tegen Real Madrid toch onderuit gegaan. Weer was het Jude Bellingham die de ploeg van Carlo Ancelotti de overwinning bezorgde: 1-0.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Union Berlin

Union Berlin werkte zich in slechts drie seizoenen op richting de Champions League. De club speelde in de Conference League, vervolgens in de Europa League en wist vorig seizoen zelfs Champions League-voetbal veilig te stellen.

Dat Union Berlin geen Champions League-ervaring heeft, was in Bernabéu niet te merken, al was de openingsfase veruit voor Real Madrid, dat na zes minuten al twee kansen kreeg via Joselu. Even dreigden de Duitsers onder de voet gelopen te worden, maar na de mogelijkheden van Joselu verweerde Union Berlin zich knap in Madrid.

Spelers als Luka Modric en Jude Bellingham spelen normaal gesproken een cruciale rol bij Real Madrid, maar waren nagenoeg onzichtbaar. In het eerste kwartier in de tweede helft leek het toch de kant van de Spanjaarden op te vallen, maar Union Berlin bleef overeind, hoewel dat met het nodige kunst- en vliegwerk gebeurde. Mogelijkheden van Rodrygo, Eduardo Camavinga en Joselu leverden geen doelpunt op.

Dat hadden de Duitsers mede te danken aan doelman Fredrik Ronnow, die zijn doel schoon hield. Tot de 93e minuut was Union Berlin dichtbij een stunt, maar dat was buiten Bellingham gerekend. De twintigjarige Brit, die eerder dit seizoen op cruciale momenten het ijs brak, scoorde alsnog en dompelde Union Berlin in diepe rouw.