Belgische topper ontaardt in penaltyfestijn en remise

Club Brugge en Anderlecht hebben zondag in een zeer tumultueuze topper de punten gedeeld (1-1). In de allerlaatste seconde van het duel schoot Milan Jovanovic Anderlecht naast de ploeg van trainer Adrie Koster. In het treffen werden liefst drie penalty's gegeven, waarvan er twee geen doel troffen.

Het duel in Brugge begon flitsend. Al na vijf minuten mocht Jovanovic aanleggen vanaf elf meter. De Serviër werd onreglementair gestuit door Carl Hoefkens, maar zag doelman Colin Coosemans redding brengen op zijn strafschop.

In het vervolg van de eerst helft bleef Anderlecht de gevaarlijkste ploeg. Fernando en Matías Suárez waren dicht bij de openingstreffer, maar gescoord werd er niet voor rust.

In de laatste twintig minuten ontbrandde het duel volledig. Coosemans moest het veld ruimen met een rode kaart na een overtreding in het zestienmetergebied. Sven Dhoest kwam de doelman vervangen en ontpopte zich direct tot reddende engel. Sacha Kljestan volgde immers het voorbeeld van zijn collega en miste de strafschop.

Club, met Ryan Donk en Björn Vleminckx in de basis, leek zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd met tien man de overwinning te grijpen. Dit keer kreeg Brugge een strafschop, na een overtreding van Guillaume Gillet op Jimmy De Jonghe. Vadis Odjidja-Ofoe voltrok het vonnis: 1-0.

In de allerlaatste minuut van het beladen treffen nam Jovanovic revanche voor zijn gemiste strafschop. Hij passeerde Dhoest en zag de bal tot zijn eigen blijdschap net onder de lat in het doel ploffen. Door de puntendeling verzuimt Brugge de koppositie te pakken en is de ploeg van Koster (foto) vierde met negen punten uit vijf duels. Anderlecht vergaarde tot op heden een puntje minder.

Overige uitslagGerminal Beerschot- Standard Luik 1-1 Foto: VI Images