Belgische gouden generatie krijgt nieuwe kans op een prijs: 'De honger is groot'

Reacties

De zogeheten gouden generatie van de Belgische ploeg snakt naar het winnen van een prijs en krijgt daar deze week een nieuwe kans voor, in de eindstrijd van de Nations League. Axel Witsel is erop gebrand om eindelijk eens goud te pakken, zo zegt hij in aanloop naar de kraker tegen Frankrijk.

Belgische gouden generatie krijgt nieuwe kans op een prijs: 'De honger is groot'
© Pro Shots
België
België
2 - 3
Frankrijk
Frankrijk

Het Belgische nationale elftal loopt al jaren over van kwaliteit, maar slaagde er nog niet in om een groot eindtoernooi te winnen. Op de laatste twee EK's en op het WK van 2014 strandden De Rode Duivels in de kwartfinale; op het WK van 2018 ging het mis in de halve finale. De latere wereldkampioen Frankrijk was te sterk en is donderdag de tegenstander van België in de halve finale van de Nations League.

Maandag schoof Witsel aan voor een persconferentie, om op deze kraker vooruit te blikken. 'Het WK speelt niet meer mee. Dat zou alleen maar voor extra stress zorgen', benadrukte de middenvelder volgens Sporza. En die extra stress kan België niet gebruiken, nu er weer een kans op een prijs is.

'Je kunt de Nations League niet vergelijken met het WK of het EK, maar er staat wel een titel op het spel', stelde Witsel. 'Het zou mooi zijn voor deze ploeg als we die kunnen pakken. De honger is groot om samen een trofee te winnen. We beseffen het belang van de wedstrijd.'

Hans Vanaken
Ook Hans Vanaken sprak maandag met de pers. Hij is de laatste tijd goed in vorm bij Club Brugge, maar dat biedt geen garanties voor de interland van donderdag. 'Het is niet omdat ik in vorm ben dat ik per se in de basis zal staan tegen Frankrijk', weet Vanaken. 'Uiteraard wil je als voetballer altijd spelen, maar dat is bij de nationale ploeg niet realistisch. Ik zal niet ontgoocheld zijn als ik niet speel. Ik zie wel of ik mijn kans krijg. De bondscoach beslist.'

Het treffen tussen België en Frankrijk wordt donderdag afgewerkt in het Allianz Stadium van Juventus. Woensdag treffen Italië en Spanje elkaar al in het San Siro. De finale is zondag; ook dan is het San Siro het strijdtoneel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.