Belgische bondscoach gelooft in stunt tegen Oranje Leeuwinnen

Reacties

Ives Serneels (foto) kijkt met vertrouwen uit naar de clash met Oranje. De bondscoach van de Belgische vrouwen is ervan overtuigd dat zijn ploeg kan winnen van Nederland en zich zodoende kan plaatsen voor de kwartfinale.

Belgische bondscoach gelooft in stunt tegen Oranje Leeuwinnen

Maandagavond om 20.45 uur staan Nederland en België in het Koning Willem II Stadion in Tilburg tegenover elkaar voor het slotduel van Groep A. De Oranje Leeuwinnen hebben aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinale, maar ook voor de Belgen zou een remise kunnen volstaan.

'We zijn het toernooi gestart als underdog in deze groep en nu doen we op de slotspeeldag nog mee voor een plaats in de kwartfinales. Het is heel mooi dat we hier zitten en iedereen wil graag nog wat langer blijven. Om zeker te zijn van een plaats bij de laatste acht moeten we winnen van Nederland en dat zal dan ook ons uitgangspunt zijn', vertelde Serneels op zijn persconferentie.

'Voor het toernooi zou het mooi zijn als beide landen zouden doorstoten, maar zover zijn we nog niet. Nederland heeft individueel veel kwaliteit, maar als we ons niveau van de wedstrijd tegen Noorwegen (2-0 winst, red.) halen, kunnen we winnen. Maar dan zullen we wel voor 95 procent perfect moeten spelen', schat Serneels.

Stand Groep A 
1. Nederland2-6 (+2)
2. Denemarken2-3 (+0)
3. België2-3 (+1)
4. Noorwegen2-0 (-3)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.