Belgische bond laat zich niet leiden door kritiek op de bondscoach

Reacties

De kritiek op zijn functioneren wordt steeds luider, maar de Belgische voetbalbond blijft ervan overtuigd dat Roberto Martínez de juiste man is om de nationale ploeg te leiden. Volgens Het Laatste Nieuws wil de KBVB het contract van de bondscoach met minstens een halfjaar verlengen.

Belgische bond laat zich niet leiden door kritiek op de bondscoach
© Pro Shots

Martínez staat sinds de zomer van 2016 voor de groep bij de Belgische ploeg en heeft een contract dat tot na het aankomende WK doorloopt. Dit toernooi eindigt in december, waardoor België halverwege het seizoen zonder bondscoach zou kunnen komen te zitten. Dat scenario wil de KBVB voorkomen. De bond vreest dat er in december geen geschikte opvolger kan worden gestrikt.

Even werd er volgens Het Laatste Nieuws gedacht aan voormalig international Vincent Kompany, die onlangs vertrok als hoofdtrainer van Anderlecht. Hij lijkt echter de nieuwe coach van Burnley te gaan worden. De KBVB wil daarom voor de derde keer verlengen met Martínez. De internationals staan daar volgens de berichtgeving helemaal achter.

België zit in de Nations League in een groep met onder meer het Nederlands elftal, waarvan het in de eerste speelronde met liefst 1-4 verloor. De Belgen wisten afgelopen zaterdag ook niet te winnen van Wales (1-1). Door de teleurstellende resultaten en het feit dat er nauwelijks wordt doorgeselecteerd is er de nodige kritiek op Martínez, maar de KBVB laat zich daar dus niet door leiden.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.