Belgische bond bibbert door Engelse interesse in de bondscoach

Reacties

Roberto Martínez geldt als de belangrijkste kandidaat om de ontslagen Rafael Benítez op te volgen bij Everton. De tweede club uit Liverpool wil de terugkeer van de Spaanse hoofdtrainer zo snel mogelijk afronden, zo klinkt het in de Engelse media. Bij de Belgische voetbalbond zitten ze hier echter helemaal niet op te wachten en staan ze op de rem.

Belgische bond bibbert door Engelse interesse in de bondscoach
© Pro Shots

Martínez (48) is sinds de zomer van 2016 de bondscoach van België, dat aan het einde van dit kalenderjaar wil proberen om in Qatar wereldkampioen te worden. De grote vraag is nu of Martínez daar nog bij zal zijn. De bondscoach beschikt over een aflopend contract bij de KBVB en Everton wil deze verbintenis graag afkopen. Volgens Het Laatste Nieuws is het eerste contact reeds gelegd.

Martínez is een oude bekende op Goodison Park. Vóór zijn dienstverband bij de KBVB was hij al drie jaar lang de hoofdtrainer van Everton, dat sinds de komst van Farhad Moshiri als nieuwe geldschieter grote ambities heeft, maar de hoge verwachtingen nog niet kan waarmaken. Momenteel staat Everton op een zeer teleurstellende zestiende plek in de Premier League.

De Belgische bond is niet blij met de interesse van Everton in Martínez. Officieel wenst niemand binnen de KBVB te reageren, maar het is duidelijk dat de bond in het jaar van het WK niet op zoek wil gaan naar een nieuwe bondscoach. 'Spreken de centen of het sentiment?', vraagt Het Laatste Nieuws zich in zijn analyse over de kwestie af.

Rooney
Naast Martínez wordt overigens ook oud-speler Wayne Rooney genoemd als mogelijke opvolger van Benítez bij Everton. Rooney, die zijn spelersloopbaan begon bij Everton en er na zijn tijd bij Manchester United nog eens terugkeerde, staat nu ruim een jaar voor de groep bij Derby County. Daar presteert hij, met de minimale mogelijkheden die de Championship-club heeft, naar behoren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.