Belgische beker vliegt per helikopter naar de nieuwe kampioen

Reacties

De titelrace in de Pro League is ook van invloed op het luchtruim in België. De competitie-organisator heeft een helikopter gecharterd om de beker naar het stadion en de stad van de landskampioen te vliegen.

Belgische beker vliegt per helikopter naar de nieuwe kampioen
© Ziggo Sport

Zo 4 jun. 2023

In België maken Antwerp FC, RC Genk en Union Sint-Gillis nog kans op het landskampioenschap. Antwerp en Genk spelen tegen elkaar in de Cegeka Arena, Union ontvangt Club Brugge. Piloot Luc Bertels heeft de eer om de helikopter te besturen. Naast hem neemt onder anderen Lorin Parys, CEO van de Pro League, plaats in het voertuig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De planning is om rond 20.00 uur op te stijgen naar de mogelijke kampioen. Maar wat als er een plottwist plaatsvindt? 'Op twintig minuten kan ik zowel in Genk, Brussel als Antwerpen landen', zei Bertels voor aanvang tegen Het Laatste Nieuws. 'Het hangt wel wat af van de goals die vallen, ja. Voor Genk landen we op het vliegveld bij Zwartberg. Bij Antwerp op een trainingsveld naast het stadion en bij Union op een weide in de buurt.'

De wedstrijden zijn inmiddels bezig. Mis niets met VI Live

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.