Belgisch talent De Winter schrijft geschiedenis bij Juventus

Reacties

Juventus treedt woensdagavond met een gewijzigd elftal aan tegen Malmö FF. Koni De Winter heeft een verrassende basisplaats en schrijft geschiedenis in het shirt van De Oude Dame.

Belgisch talent De Winter schrijft geschiedenis bij Juventus
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 0
Malmö FF
Malmö FF

De negentienjarige De Winter is een Belgische verdediger, die in 2018 de overstap maakte van Zulte-Waregem naar Juventus. Hij maakte onlangs in de Champions League-kraker tegen Chelsea als invaller zijn debuut in het eerste elftal en begint tegen Zenit voor het eerst in de basis. De Winter heeft nog niet meegedaan in de Serie A; dit wordt dus pas zijn tweede optreden in het vlaggenschip van Juventus.

Met zijn basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Malmö breekt De Winter een clubrecord. Met zijn negentien jaar en 179 dagen is hij de jongste basisspeler ooit in een Champions League-wedstrijd van Juventus. De Winter neemt dit record over van Rubén Olivera.

Juventus kan nog als eerste eindigen in de Groep H, maar dan moet Chelsea wel punten laten liggen tegen Zenit Sint-Petersburg. Juventus-coach Massimiliano Allegri lijkt er niet op te rekenen dat dit gaat gebeuren: hij laat onder meer Wojciech Szczesny en Matthijs de Ligt op de bank beginnen. Mattia Perin staat op doel en Daniele Rugani, Leonardo Bonucci en De Winter vormen de defensie.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
10-6
+4
15
2
Chelsea
6
4
1
1
13-4
+9
13
3
Zenit Sint-Petersburg
6
1
2
3
10-10
0
5
4
Malmö FF
6
0
1
5
1-14
-13
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.