Belgisch talent Azevedo op weg naar Go Ahead Eagles

Reacties

Go Ahead Eagles is dicht bij het aantrekken van Thomas Azevedo. Als de club uit Deventer alle formaliteiten heeft afgerond, komt de 22-jarige Belgische vleugelspeler op huurbasis over van OH Leuven.

Belgisch talent Azevedo op weg naar Go Ahead Eagles

Dat bevestigt Eagles-trainer Foeke Booy aan Voetbal International. 'Thomas is een talentvolle jongen die door heel veel clubs wordt gevolgd. Hij is snel en behendig en past goed in de Nederlandse voetbalcultuur. Door zijn leeftijd is hij wel nog wat wisselvallig. We halen hem daarom als breedteversterking.'

Azevedo staat sinds 2011 onder contract in Leuven, waar hij dit seizoen tot veertien duels – waarvan tien als invaller - in de Eerste Klasse kwam. De Belgische jeugdinternational is voor de helft eigendom van Anderlecht, al merkt Go Ahead daar weinig van tijdens het afronden van de transfer. Daarvoor moest het zaken doen met Leuven.

Azevedo gaat in Deventer de concurrentiestrijd aan met Jarchinio Antonia en Xander Houtkoop. Of de tijdelijke komst van de Belg met Portugese roots tot een definitieve transfer leidt, kon Booy niet zeggen. 'We hebben geen optie tot koop bedongen. We zien aan het einde van het seizoen wel verder. Eerst moeten we ons maar eens zien te handhaven.' (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.