België maakt kennis met Van Bommel: 'Beetje aandacht schrikt hem niet af'

Reacties

Mark van Bommel heeft zijn eerste training bij Antwerp FC erop zitten. De nieuwe trainer van de Belgische club stapte maandag het veld op met zijn grotendeels Nederlandse staf. Voordat hij zich dinsdagmiddag tijdens een persconferentie voorstelt, maakten de Belgische media al een beetje kennis met Van Bommel.

België maakt kennis met Van Bommel: 'Beetje aandacht schrikt hem niet af'
© Pro Shots

Onder toeziend oog van een grote groep supporters begon de 45-jarige Van Bommel maandag dan echt bij Antwerp. Dat deed hij met een grote groep. Slechts drie spelers, onder wie Vincent Janssen, waren er nog niet bij. Vanwege de interlands met Oranje kreeg Janssen langer vrijaf.

Bij Het Laatste Nieuws zag men dat Van Bommel niet zo snel onder de indruk was. 'De Nederlander stond er ontspannen bij. Heeft in zijn spelers- en trainerscarrière natuurlijk al alles meegemaakt. Bij de grootste ploegen ter wereld gevoetbald, een Duitse topclub als Wolfsburg gecoacht. Een beetje aandacht schrikt hem niet af.'

In het begin van de training nam assistent-trainer John Stegeman de honneurs waar. 'Met luide stem leidde de assistent-coach een balbezitvorm in goede banen. Tijdens een afwerkvorm met veel positiespel trad Van Bommel – die het tot dan vooral bij persoonlijke aanwijzingen hield – prominent in beeld', schreef Het Nieuwsblad.

Van Bommel zette de boel af en toe op scherp. 'Je moet elke bal met een idee spelen. Die passes moeten allemaal juist zijn', hoorden de Belgische journalisten uit de mond van de trainer. Na een kleine twee uur gingen de spelers en de staf weer naar binnen. Van Bommel maakte nog tijd voor de aanwezige supporters. Dinsdag kan hij zijn borst natmaken. 's Middags volgt de presentatie voor de media, waarbij twintig van de 34 aangemelde journalisten uit Nederland komen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.