België eert 'een van de beste' Rode Duivels: 'Hij verdient een magistraal adieu'

Reacties

Het besluit van Eden Hazard om te stoppen als international van België wordt breed uitgemeten in de Belgische media. Oud-international Marc Degryse hoopte dat Hazard de deur nog op een kier zou laten na het teleurstellende WK in Qatar.

België eert 'een van de beste' Rode Duivels: 'Hij verdient een magistraal adieu'
© Pro Shots

'Deze legende verdient een magistraal adieu', schrijft Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad. 'Met Eden Hazard zet één van de beste Belgische voetballers aller tijden, zo niet dé beste, een punt achter zijn interlandcarrière. Wat er de jongste tijd over hem gezegd en geschreven is, ik betreur dat ten zeerste, maar kan het moeilijk een verrassing noemen.'

Het Laatste Nieuws herinnert zich Hazard vooral in zijn glorietijd bij België. 'Onversneden klasse en man van de knipoog. Hazard stopt na veertien jaar als Rode Duivel. België zwaait een van zijn allerbeste en sierlijkste internationals ooit uit, op zijn best even ongrijpbaar als zijn luchthartige persoonlijkheid', aldus het dagblad.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldster
Voormalig Belgisch international én oud-PSV'er Degryse betreurt het afscheid van de 31-jarige Hazard. 'Dit is een beetje toegeven dat hij niet meer de beste Hazard wordt. Dit afscheid hoefde nu nog niet. Hij is nog jong. Op dit WK presteren veel spelers die nog een pak ouder zijn dan hij. In zijn plaats had ik de deur op een kier laten staan.' In de geschiedenis van het Belgisch voetbal is hij uniek, een wereldster, een echt uithangbord van de Rode Duivels. Wie zijn positie moet invullen? In eerste instantie denk ik aan Trossard en op lange termijn aan Doku. Hij heeft, net als Hazard, een geweldige versnelling met de bal aan de voet.'

Voormalig bondscoach van België Georges Leekens denkt dat Hazard niet gevoelloos was voor de kritiek die hij in de afgelopen jaren kreeg. 'De meedogenloze kritiek heeft hem veel pijn gedaan. Voor mij is het duidelijk: hij voelde de steun niet meer van het grote publiek', zei Leekens, die tussen 2010 en 2012 als keuzeheer bij de Rode Duivels Hazard meemaakte.

Rode Duivels
Voormalig collega-internationals als Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Michy Batshuayi en Axel Witsel hebben al gereageerd op het Instagram-bericht van Hazard, waarin hij woensdag wereldkundig maakte te stoppen bij België. 'Wat een reis is het geweest. Gefeliciteerd kapitein, je zal gemist worden!', verklaarde Kevin De Bruyne op zijn eigen Instagram-account. Hazard speelde in totaal 126 interlands voor België.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.