Belgen en Britten vechten om handtekening Boussaid

Reacties

Othmane Boussaid vervolgt zijn loopbaan waarschijnlijk buiten Nederland. De 23-jarige aanvaller van FC Utrecht heeft zich in de kijker gespeeld bij Union Sint-Gillis én Hull City. De Domstedelingen zien op hun beurt een verkoop wel zitten.

Belgen en Britten vechten om handtekening Boussaid
© Pro Shots

De voormalig Belgisch jeugdinternational lijkt klaar voor een volgende stap. Boussaid gaat zijn laatste contractjaar in en kan terugkijken op een uitstekend 2022/23. Daarin groeide de aanvaller uit Kortrijk uit tot een basisspeler in de Domstad.

Diverse clubs hebben Boussaid op de korrel, maar twee lijken bereid op zeer korte termijn door te pakken: het Belgische Union Sint-Gillis én het Engelse Hull City. Eerstgenoemde flirt al heel de zomer met de behendige aanvaller, de Britten kwamen daar recent bij. Laatstgenoemde is vooral onder de indruk van de statistieken die Boussaid kan overleggen. De Belg is technisch vaardig, maar scoort ook opvallend hoog waar het gaat om afgelegde meters en intensiteit.

In Utrecht zijn ze zeer tevreden over de ontwikkeling die de aanvaller heeft doorgemaakt, maar staan ze voor een moeilijk besluit. Boussaid loopt volgend jaar zomer uit zijn contract en vertegenwoordigt nu nog een zekere transferwaarde. De verwachting is dan ook dat hij deze zomer vertrekt. Afgelopen weekend tegen SC Heerenveen zat de Belg al niet meer bij de wedstrijdselectie.

Boussaid kwam ook ter sprake in een interview met Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.