Belangrijke rol Gravenberch bij comeback Liverpool in Oostenrijk

Liverpool is uit bij LASK Linz met de schrik vrijgekomen. De Engelsen moesten in Oostenrijk een 1-0 achterstand goedmaken.

LASK Linz
LASK Linz
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Door de matige eindnotering van Liverpool vorig seizoen is de club dit seizoen veroordeeld tot het spelen van Europa League-voetbal. Daar is LASK Linz vanzelfsprekend blij mee, maar voor Liverpool is het min of meer een afgang.

Liverpool, met Ryan Gravenberch en Virgil van Dijk in de basis, moest al vroeg in de eerste helft, na veertien minuten om precies te zijn, in de achtervolging nadat Florian Flecker LASK op voorsprong gevuurd had. Liverpool hoopte dat het zich niet overmatig hoefde in te spannen tegen een tegenstander die op papier veel minder is, maar dat scenario kwam niet uit.

Liverpool had na een half uur geluk dat een scheidsrechter niet meeging in een penaltyclaim van LASK, anders het voor rust nog erger kunnen zijn. Na rust trokken The Reds de boel recht. Scheidsrechter Marco Di Bello bestrafte Philipp Ziereis voor een overtreding in het strafschopgebied, waardoor Liverpool een penalty mocht nemen, waaruit Darwin Nuñez scoorde.

Het doelpunt kwam als geroepen en gaf Liverpool de energie die nodig was om door te drukken. Niet veel later viel de 1-2 van Luis Díaz, waarbij Gravenberch belangrijk was met een assist. Toen Mohamed Salah vlak voor tijd de derde voor Liverpool maakte, was het gedaan.