Belangrijke overwinning voor Gijón, Zaragoza verliest

Sporting Gijón heeft weer iets meer perspectief op handhaving in de Primera División. Rayo Vallecano werd met 2-1 verslagen. Gijón dankte Real Mallorca, dat met 1-0 te sterk was voor concurrent Real Zaragoza.

Sporting Gijón - Rayo Vallecano 2-1Na achttien minuten werd de score door Gaston Sangoy geopend. Zes minuten in de tweede helft liet Mikel Labaka de gelijkmaker aantekenen en kreeg de thuisploeg het lastiger.

De degradatiekandidaat mocht opgelucht ademhalen dat Labaka in de 77ste minuut een rode kaart kreeg. Tegen tien man kwam Gijón snel tot de 2-1, via Mate Bilic. Vallecano moest met negen man verder toen José Casado zijn tweede gele kaart ontving.

Gijón stijgt door de zege naar de achttiende positie en zet Real Zaragoza daarmee op de negentiende plaats. Gijón staat nog wel vijf punten achter op Granada, dat op de veilige zeventiende positie staat. Vallecano staat veertiende.

Real Mallorca - Real Zaragoza 1-0Real Mallorca heeft Real Zaragoza een wellicht cruciale nederlaag toegebracht. Door de 1-0 overwinning zakt Zaragaza naar de negentiende plaats.

Een doelpunt van Víctor was voor Real Mallorca genoeg voor de overwinning. In het resterende uur slaagden de bezoekers er niet in om verandering in de score te brengen.

Mallorca blijft steken op de twaalfde plaats van de Primera División, terwijl de degradatiezorgen voor Zaragoza alsmaar groter worden. Foto's: VI Images