Belangrijke Jahanbakhsh hoopt voor vreugde te zorgen in Iran

Reacties

Alireza Jahanbakhsh is bezig aan zijn productiefste jaar in dienst van Iran, de aanvaller was dinsdag weer ontzettend belangrijk richting het WK in Qatar. Zo keert hij met een goed gevoel terug naar Rotterdam.

Belangrijke Jahanbakhsh hoopt voor vreugde te zorgen in Iran
© Pro Shots
Iran
Iran
1 - 1
Zuid-Korea
Zuid-Korea

Iran overleefde in de WK-kwalificatiecyclus de eerste schifting en speelt nu rechtstreeks om een WK-ticket. Daarbij moet het land bij de eerste twee zien te eindigen in de groepsfase. Grootste uitdaging in deze groep lijkt Zuid-Korea te zijn en dus was de goal van Jahanbakhsh extra belangrijk.

WK Kwalificatie Azië

Stand Ronde 3 Groep A WK Kwalificatie Azië 2022 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Iran
10
8
1
1
15-4
+11
25
2
Zuid-Korea
10
7
2
1
13-3
+10
23
3
Ver. Arab. Emir.
10
3
3
4
7-7
0
12
* Actueel tot en met 22 mrt. 2024

De flankspeler kopte een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen, nadat Heung-Min Son zijn land kort na rust op voorsprong had gezet. Door de goal van Jahanbakhsh werd het gelijk en hield Iran de koppositie in handen.

'Ik hoop dat we jullie, al is het maar voor een moment, gelukkig hebben gemaakt', schreef Jahanbakhsh op zijn Instagram na zijn belangrijke treffer. Het was al de vierde keer in deze kwalificatieperiode dat de Feyenoorder scoorde, nooit eerder was hij in een jaar zo productief. In november krijgt Jahanbakhsh de kans om zijn persoonlijke record aan te scherpen in de wedstrijden tegen Libanon en Syrië.

In de Eredivisie wacht Jahanbakhsh nog op zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer, wel was hij driemaal trefzeker namens Feyenoord in het voorportaal van de Conference League. Zaterdag staat hij met Feyenoord tegenover RKC Waalwijk in de Nederlandse competitie.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Omdat de goal te mooi was om niet nogmaals te delen, Jahanbakhsh scoorde prachtig in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.