Bekroning voor matchwinner Leemans na beslissende knal

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Bekroning voor matchwinner Leemans na beslissende knal

Clint Leemans bezorgde VVV-Venlo de promotie naar de Eredivisie. Zijn twee treffers bezorgden Venlo een heuglijke avond. Als beloning is hij de speler van speeldag 34. Net als vorige week nestelen Jamiro Monteiro van SC Cambuur en Tim Coremans van FC Dordrecht zich in de topdrie van de speeldag.

Topdrie van de week

Clint Leemans (VVV-Venlo)          8
Met een glimlach van oor tot oor liep Leemans op het veld van RKC Waalwijk rond. Zijn strafschop schoot hij onberispelijk in, maar zijn fraaie trap was de kroon op een prima wedstrijd. De Brabantse middenvelder liet al snel blijken dat hij de man was die hem zou gaan nemen. 'Ik wist dat ik eraf moest blijven', gaf Johnatan Opoku toe. Leemans staat bekend als iemand die een vrije trap kan nemen. Alleen hadden ze dat in Venlo een tijd geleden voor het laatst gezien. Ze hadden hem afgelopen week nog gezegd dat hij het maar weer eens moest laten zien. Het resultaat mocht er zijn. Leemans deed het en Venlo vierde feest.

Jamiro Monteiro (SC Cambuur)  8
Opnieuw een hoofdrol voor Monteiro bij SC Cambuur. De ruime zege op Telstar kwam opnieuw tot stand aan de hand van de Kaapverdiaanse middenvelder. Een gevalletje vertrouwen hebben en uitstralen is het. Monteiro doet momenteel alles wat hij bedenkt in het veld goed. Er lijkt weinig mis te gaan. In de derde periode kozen de trainers en fans hem al tot de beste in de Jupiler League, nu lonkt voor zijn Friese werkgever de vierde periodetitel.

Tim Coremans (FC Dordrecht)     8
Coremans en Jorn Brondeel zijn met elkaar in gevecht om de (papieren) titel van beste doelman in de Jupiler League. NAC-goalie Brondeel heeft zijn transfer naar Twente al te pakken, Coremans is als ADO-eigendom nog ongewis over zijn toekomst. Op bezoek bij Jong Ajax gaf hij nog maar eens een sollicitatie af. Dordrecht kwam welgeteld tot nul doelpingen op De Toekomst, dankzij Coremans was Jong Ajax maar één keer in vijftien pogingen doeltreffend. Met Coremans in deze supervorm hoeft Dordrecht niet te vrezen voor Achilles’29 (de opponent volgende week vrijdag), al zou het wel helpen als er wat vaker een poging wordt ondernomen om te scoren.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 34ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 34
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,85
2. Tom Overtoom Almere City FC 6,64
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,61
4. Kelechi Nwakali MVV Maastricht 6,57
5. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,53
6. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,52
7. Tim Coremans FC Dordrecht 6,41
7. Jorn Brondeel NAC Breda 6,41
9. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,35
10. Clint Leemans VVV-Venlo 6,34

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.
* Gyliano van Velzen speelt inmiddels voor Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.