Bekritiseerde PSV-trainer Schmidt deelt 'transfer-verlanglijstje'

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt heeft zichzelf op de persconferentie na afloop van de domper tegen Benfica verdedigd, nadat hij van meerdere kanten kritiek kreeg. Ook besprak de Duitser zijn wensen op de transfermarkt.

Bekritiseerde PSV-trainer Schmidt deelt 'transfer-verlanglijstje'
© Pro Shots
PSV
PSV
0 - 0
Benfica
Benfica

PSV stond dinsdagavond op de drempel van de groepsfase van de Champions League. Na eerst twee voorrondes te hebben overleefd werd vorige week in de heenwedstrijd van de laatste horde 'slechts' met 2-1 verloren bij Benfica. De Portugezen kregen in de return in Eindhoven na een halfuur vervolgens rood, maar hielden met tien man ruim een uur lang stand. Door de teleurstellende en frustrerende 0-0 moet PSV nu genoegen nemen met de Europa League.

Na afloop werden er veel kritische noten gekraakt. Zo bespraken PSV-captain Marco van Ginkel en RTL7-analyticus Wesley Sneijder de rol van Schmidt, die in hun ogen niet goed gewisseld had en voor een verkeerd tactisch plan had gekozen. Op die kritiek wilde de Duitse trainer direct na de wedstrijd niet direct reageren, hij stelde trots te zijn op zijn ploeg.

Op de persconferentie na afloop ging hij wel wat uitgebreider in op zijn wissels, onder meer op het feit dat hij verrassend genoeg Noni Madueke naar de kant haalde. 'We hadden nieuwe energie, nieuwe spelers nodig', aldus Schmidt. 'De laatste weken hebben veel gevraagd van de spelers, zeker de jonge jongens zijn nog niet gewend om zo veel wedstrijden in korte tijd te spelen. Noni heeft bijvoorbeeld een geweldige CL-kwalificatie gespeeld, maar vandaag vond ik hem een beetje moe overkomen. Dan kan ik hem niet laten staan, puur en alleen omdat hij de laatste twee weken fantastisch heeft gespeeld.'

'Fysieke kracht'
Ook ging Schmidt in op de wedstrijd zelf, en in het verlengde daarvan gaf hij antwoord op de vraag wat dit PSV nog mist. 'Je krijgt niet altijd wat je verdient. Benfica heeft goed verdedigd, vooral met die drie ervaren centrumverdedigers. Wij zijn geen team met heel fysieke spelers, wij moeten tot voetballende kansen komen. Dat is niet makkelijk in de kleine ruimte. Wij zijn ook geen ploeg die makkelijk scoort uit voorzetten. Dus wat ik erbij zou willen? Fysieke kracht in het aanvallende gedeelte zou fijn zijn.'

Met het oog op die laatste opmerking is het niet gek dat de naam van Luuk de Jong (weer) valt in en rondom Eindhoven. De spits lijkt bij Sevilla op een zijspoor te zijn beland, zo zat hij afgelopen maandag niet bij de wedstrijdselectie voor het uitduel met Getafe. PSV wordt al geruime tijd genoemd als mogelijke nieuwe club, het is de vraag of en wanneer het eventueel tot een transfer komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.