Bekerwinnaar PEC Zwolle wil breken met zwakke reeks

Reacties

● De kersverse bekerwinnaar PEC Zwolle is in competitieverband bezig aan een matige reeks met slechts één zege in de laatste tien wedstrijden (W1, G5, V4).

Bekerwinnaar PEC Zwolle wil breken met zwakke reeks

● PEC Zwolle verloor dit Eredivisieseizoen 11 van zijn 32 wedstrijden, net zo veel als PSV.

● Zeven van de zestien thuiswedstrijden van PEC eindigden dit seizoen in een gelijkspel (W5, G7, V4). Alleen FC Twente speelde zo vaak gelijk op eigen veld.

● PEC Zwolle verloor zijn laatste thuiswedstrijd (0-1 tegen FC Groningen). Daarvóór was de ploeg van trainer Ron Jans vijf thuisduels op rij ongeslagen gebleven (W2, G3).

● PEC Zwolle won op 24 april 1987 voor het laatst een thuisduel van PSV (2-0 door doelpunten van Wilco van Buuren en Edwin van Ankeren). Daarna volgden vijf nederlagen op rij (0-6, 0-5, 1-3, 0-4 en 1-2).

● Die overwinning uit 1987 is de enige thuiszege van PEC Zwolle op PSV (W1, G3, V9).

● PSV verloor zijn laatste drie wedstrijden in de Eredivisie: tegen achtereenvolgens FC Groningen (2-3), SC Heerenveen (3-0) en Feyenoord (0-2). Alleen NAC Breda en Roda JC Kerkrade hebben momenteel een dergelijk zwakke reeks.

● PSV heeft al sinds 23 november 2013 niet meer gelijkgespeeld in de Eredivisie (1-1 tegen SC Heerenveen). Daarna volgden elf zeges en zeven nederlagen.

● PSV verloor dit Eredivisieseizoen acht van zijn zestien uitwedstrijden. Dat is het hoogste aantal uitnederlagen sinds de jaargang 1967/68 (toen tien verliespartijen in zeventien duels).

● PSV heeft na zestien uitduels beroerde doelcijfers (24 goals voor en 26 tegen). Slechts vijf keer beëindigden de Eindhovenaren een Eredivisieseizoen met een negatief doelsaldo in uitwedstrijden. Voor het laatst gebeurde dat in 1972/73 (-6).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.