Bekerdroom Van Drongelen spat uiteen door toedoen finaledebutant

Reacties

Het bekeravontuur van Rick van Drongelen en Hamburger SV is gestrand in de halve finale. RB Leipzig won in Hamburg en debuteert daarmee in de finale van de strijd om de DFB Pokal.

Bekerdroom Van Drongelen spat uiteen door toedoen finaledebutant
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Het bekerduel tussen HSV en RB Leipzig was een duel tussen de nummer twee van de Tweede Bundesliga en de nummer drie van het hoogste niveau in Duitsland. In de openingsfase van de halve finale was duidelijk te zien welke ploeg er in de Bundesliga speelde en welke ploeg niet. RB Leipzig begon stormachtig en dat leidde razendsnel tot een openingstreffer van Yussuf Poulsen, die raak kopte uit een hoekschop.

Dat het vervolgens geen 0-2 werd, was een klein wonder te noemen. Poulsen raakte eerst nog de paal, waarna Marcel Sabitzer de bal voor het intikken had bij de tweede paal. In plaats van de bal binnen te schuiven, stuitte ook hij op de paal. En dus had HSV vervolgens de mogelijkheid om toch weer langszij te komen. Bakery Jatta profiteerde van geklungel van Kevin Kampl en de Gambiaan krulde de bal fraai in de bovenhoek. Hij kreeg daarbij wel wat hulp van doelman Péter Gulácsi. De Hongaarse doelman probeerde de bal over het doel te tikken, maar zette te weinig kracht waardoor hij de bal in eigen doel tikte: 1-1, tevens de ruststand.

Gulácsi kreeg geen eigen goal op zijn naam, in tegenstelling tot Vasilije Janjicic. De verdediger van HSV zorgde acht minuten na rust voor de 2-1, maar niet voor zijn eigen ploeg. Poulsen gaf de bal voor en daar was het de Zwitser die de bal in eigen goal werkte. Het bleek achteraf ook de mentale knak die de thuisploeg niet meer te boven kwam. In de 72ste minuut gooide Emil Forsberg de wedstrijd definitief in het slot door in de korte hoek de 1-3 binnen te knallen.

RB Leipzig plaatst zich daarmee voor het eerst in de clubhistorie voor de finale van het Duitse bekertoernooi. Daarin treft het Werder Bremen of Bayern München. Die ploegen spelen woensdagavond (20.45 uur) de andere halve finale. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.