Bekeravontuur zwak Sparta na eerste ronde voorbij door stunt RKC

Reacties

Sparta Rotterdam heeft dinsdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de KNVB-beker. De Rotterdammers verloren in de eerste ronde van het toernooi met 0-1 op bezoek bij RKC Waalwijk, de nummer negentien van de Jupiler League.

Bekeravontuur zwak Sparta na eerste ronde voorbij door stunt RKC

Trainer Alex Pastoor wees zijn ploeg vooraf op het belang van het bekerduel. 'Er bestaan geen onbelangrijke wedstrijden. Iedere wedstrijd heeft een bepaald belang. Je weet dat er altijd gestunt wordt in het bekertoernooi, ieder jaar weer. Wij moeten zorgen dat we geen slachtoffer worden van een stunt.' Dat gebeurde toch.

Pastoor koos opnieuw voor jeugdproduct Ragnar Ache in de punt van de aanval. De in Duitsland geboren spits was in de openingsfase het meest gevaarlijk. Zo voorkwam RKC-verdediger Gigli Ndefe dat Ache binnen kon tikken na een lage voorzet van Craig Goodwin en stuitte de Sparta-aanvaller na een half uur op doelman Etienne Vaessen met een prima kopbal.

De grootste kans voor de thee was echter voor collega Robert Mühren. De aanvaller liep alleen op Vaessen af, die het matige stiftje van Mühren genoeg beroerde om de bal uit het doel te houden. Een invaller brak na een uur de wedstrijd open. Aanwinst Dylan Seys schoot mede door een misser van Jeffrey Chabot in alle vrijheid binnen rond de grens van de zestien meter, met zijn eerste balcontact.

Vanaf dat moment moest het tandeloze Sparta in de achtervolging. Met Thomas Verhaar en Deroy Duarte in de ploeg begon Sparta aan een slotoffensief. Zo was een schot van Nicholas Marfelt onderweg naar de bovenhoek, maar Ingo van Weert kopte uitstekend weg. In de extra tijd was het pompen of verzuipen: Sparta maakte oorlog in de Waalwijkse zestien, maar keeper Vaessen bleef met hulp van invaller en oudgediende Serginho Greene op de been.

Door de nederlaag zit het bekeravontuur van Sparta er al na een wedstrijd op. De Kasteelheren staan er in de Eredivisie redelijk voor. Na vijf wedstrijden heeft het elftal van Pastoor vijf punten vergaard, met als resultaat een twaalfde plek op de ranglijst.

Overige uitslag:

Zwaluwen - FC Den Bosch 2-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.