Behandeling ernstig zieke Bradley (5) slaat niet aan

Reacties

De laatste behandeling die Sunderland-mascotte Bradley Lowery had kunnen genezen, is niet aangeslagen. De vijfjarige voetbalfan hield de afgelopen maanden de voetbalwereld in zijn greep, vooral Sunderland en Everton waren nauw betrokken bij Bradley, die aan neuroblastoom lijdt. Op de Facebook-pagina van Bradley werd het slechte nieuws bekendgemaakt.

Behandeling ernstig zieke Bradley (5) slaat niet aan

Er werden grote inzamelingsacties ingezet voor de zieke Bradley, die ruim 800 duizend euro nodig had voor een belangrijke operatie in de Verenigde Staten. Dit geld werd bij elkaar gebracht, mede via Everton. De ploeg van trainer Ronald Koeman maakte een gift van 237 duizend euro. Ook waren veel spelers betrokken bij Bradley. Vooral Jermain Defoe kreeg een hechte band met het vijfjarig jongetje.

De veteraan in dienst van Sunderland liep meerdere keren hand in hand het veld op met Bradley. Ook tijdens een interland van Engeland stond de mascotte in de spotlights. Het nieuws over de mislukte behandeling komt dan ook hard aan in de voetbalwereld. In een statement laten de ouders van Bradley weten dat ze van elke dag gaan genieten na het slechte nieuws.

'Ons hart is gebroken, zulk nieuws horen is nooit makkelijk natuurlijk. We weten niet wanneer de kanker het wint, maar we weten wel dat we elke dag herinneringen gaan creëren. We gaan genieten van elke seconde met onze superheld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.