'Begeerde Mount spreekt voorkeur voor Manchester United uit'

Reacties

De toekomst van Mason Mount is een veelbesproken onderwerp in Engeland. De 36-voudig international beschikt bij Chelsea over een contract dat volgend jaar afloopt en de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis hebben nog niets opgeleverd. Mogelijk volgt er een spraakmakende transfer.

'Begeerde Mount spreekt voorkeur voor Manchester United uit'
© Pro Shots

The Athletic pakt woensdagavond uit met het bericht dat Mount bij een vertrek bij Chelsea een voorkeur heeft voor een overstap naar Manchester United. Andere clubs met belangstelling, waaronder Liverpool, zouden daarvan reeds op de hoogte zijn.

Het maakt een transfer nog geen abc'tje. Erik ten Hag ziet Mount weliswaar graag komen; zijn prioriteit ligt bij het verwelkomen van een nieuwe topspits. Bovendien is het nog onduidelijk wie de nieuwe eigenaar van United zal worden en wat er voor komende zomer dus financieel mogelijk is.

United en Chelsea zullen elkaar ook nog moeten vinden in een afkoopsom voor Mount, die in het seizoen 2017/18 nog voor Vitesse speelde. Hij werd daarna nog een jaar verhuurd aan Derby County, voordat de middenvelder uit de eigen jeugdopleiding doorbrak bij Chelsea. The Blues willen graag met Mount verder, maar slaagt er maar niet in om het contract van de technicus open te breken.

Mount speelde tot dusver 195 wedstrijden voor Chelsea, waarvan 35 in het lopende seizoen. Op zijn persconferentie kreeg Chelsea-coach Frank Lampard woensdag nog vragen over de contractsituatie van de middenvelder. 'Dit is iets tussen Mason en de club', zei de manager. Mount is momenteel vanwege een blessure overigens niet beschikbaar voor de manager die naar alle waarschijnlijkheid zal worden opgevolgd door Mauricio Pochettino.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.