Begeerde Malinovskyi bewijst waarde tegen Milan, assist voor Kasius

De competitiewedstrijd tussen Atalanta en AC Milan heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Na het openingsdoelpunt van de door Tottenham Hotspur begeerde Ruslan Malinovskyi tekende Ismaël Bennacer met een fraai doelpunt voor de 1-1 eindstand. Dat was ook het resultaat bij het duel tussen Bologna en Hellas Verona, waarin Denso Kasius een assist gaf.

Atalanta Bergamo
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners hadden een basisplaats bij Atalanta, dat de score opende na 28 minuten. Ruslan Malinovsky ontving de bal aan de rand van het strafschopgebied van Joakim Maehle, vuurde een tegendraads schot af en zag de bal via de knie van Fikayo Tomori binnenvliegen. Milan speelde geen overtuigende eerste helft en kreeg eigenlijk slechts één goede kans. Bij een 0-0 stand schoot Junior Messias uit een lastige hoek naast, terwijl ploeggenoot Sandro Tonali er beter voor stond.

Aan het begin van de tweede helft knikte Pierre Kalulu over uit een vrije trap van Bennacer en schoot Rafael Leão rakelings naast. Milan voerde de druk op en kreeg nog meer kansen via invaller Charles De Ketelaere en een kopbal van Messias, voordat Bennacer de gelijkmaker produceerde. De middenvelder ontving de bal uit een korte corner, trok vanaf de rechterkant het strafschopgebied in en plaatste de bal op fraaie wijze in de linkerhoek.

Bologna
Bologna
1 - 1
Hellas Verona

De Nederlanders Kasius en Jerdy Schouten hadden een basisplaats bij Bologna. Eerstgenoemde vertolkte na twintig minuten een belangrijke rol bij het openingsdoelpunt. Na fraai samenspel van Bologna ontving Kasius de bal aan de rechterflank. Met zijn lage voorzet bereidde hij een doelpunt van Marko Arnautovic voor: 1-0. Op slag van rust kopte Thomas Henry de gelijkmaker tegen de touwen en werd nog een doelpunt van Bologna afgekeurd wegens buitenspel. De maker daarvan, Riccardo Orsolini, kreeg in de slotfase rood voor een hooggeheven been. Doelpunten vielen er niet meer.