Begeerde Goretzka bewijst zijn waarde voor Schalke 04

Reacties

Schalke 04 heeft zich vrijdag op de vierde plaats in de Bundesliga genesteld. FSV Mainz 05 moest in Gelsenkirchen het hoofd buigen (2-0) na weer een belangrijke treffer van Leon Goretzka.

Begeerde Goretzka bewijst zijn waarde voor Schalke 04

Goretzka staat naar verluidt in de warme belangstelling van de Europese topclubs Bayern München en Barcelona. Zijn contract loopt na dit seizoen af. Maar Schalke houdt hoop de Duitse international te kunnen behouden. 'We hebben goede gesprekken met Leon', zegt trainer Domenico Tedesco. 'We moeten kijken wat er gebeurt.'

Goretzka liet vrijdag tegen FSV Mainz 05 zien waarom hij wordt begeerd. De middenvelder brak voor de derde keer op rij de ban voor Schalke 04. Tegen Bayer Leverkusen was die goal genoeg geweest voor een punt. Vorige week bleek het de basis voor een 0-2 zege bij Hertha BSC. Ook tegen het tegenvallende Mainz stond die stand na negentig minuten op het scorebord, waarbij Guido Burgstaller de zege in veilige haven bracht.

Goretkza, die in september met zijn vierde competitietreffer matchwinner was geworden tegen Werder Bremen (1-2), hield zo Schalke in het spoor van de topdrie in de Bundesliga. Koploper en aartsrivaal Borussia Dormund heeft drie punten meer en een wedstrijd minder dan Die Königsblauen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.