Beerensteyn schrok van eerste helft Oranje

Reacties

Lineth Beerensteyn is geschrokken van het niveau van de Oranje Leeuwinnen in de eerste helft tegen Zuid-Afrika. De van een blessure herstelde aanvaller zag de Zuid-Afrikanen meermaals gevaarlijk worden, maar vond ook dat Nederland zich in de tweede helft goed herpakte.

Beerensteyn schrok van eerste helft Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Zelf was Beerensteyn verantwoordelijk voor de tweede treffer van de wedstrijd. 'Daar kwam veel emotie bij kijken natuurlijk', vertelde ze aan de NOS. 'De afgelopen twee wedstrijden heb ik niet mee kunnen doen vanwege een blessure. Dus als je er dan weer mag staan en je maakt een doelpunt, dan komen er emoties naar boven, ongeacht de manier waarop.' Beerensteyn werd enigszins geholpen door de keeper van Zuid-Afrika, die haar poging losliet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik blijf er altijd in geloven. Als spits weet je dat er altijd een mogelijkheid gaat komen. Dat is in sommige wedstrijden twee keer, in andere vijf keer. Dan moet je er staan. Ik hoopte nog dat die tweede goal geen buitenspel was.' Mede door de treffer van Beerensteyn plaatste Oranje zich voor de kwartfinale van het WK, waarin Spanje de tegenstander is.

Beerensteyn is dus blij met haar individuele prestatie, maar vond dat Nederland in de eerste helft als collectief flink tekortschoot. 'De eerste helft waren we tegen onszelf aan het voetballen. De tweede helft, als we dan rustig voetbalden, zag je dat we in onze kwaliteit kwamen en we ze letterlijk wegtikten. Ik weet niet of het zenuwen waren, dat valt niet uit te leggen. De eerste helft was niet goed.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.