Beerensteyn baalt van missers: 'Het is al knap om zo veel kansen te creëren'

Lineth Beerensteyn gaat ongetwijfeld nog eens wakker schrikken van haar gemiste kansen in de verloren kwartfinale tegen Spanje (2-1). 'Het is natuurlijk gewoon ontzettend balen.'

Spanje
Spanje
nv
2 - 1

Beerensteyn kreeg in de verlenging twee dotten van kansen om Nederland op voorsprong te schieten, maar de 26-jarige aanvaller faalde. Salma Paralluelo deed dat niet. Daardoor plaatste Spanje zich voor de halve finale van het WK. Daarin is Japan of Zweden de tegenstander. 'Ik heb er maar één woord voor en dat is zuur', verzuchtte Beerensteyn voor de camera van de NOS.

'Het creëren is gelukt', blikte ze terug op de gemiste kansen. 'Dat is al heel knap, dat je dat als spits in zo'n wedstrijd zo veel kansen kan creëren. Dan is het zuur dat ze er gewoon niet in gaan. Je schiet ze niet expres er niet in. Het is natuurlijk gewoon ontzettend balen. Je weet dat het in het voetbal heel gek kan lopen. Zij hadden het meeste balbezit, de meeste kansen, maar de hoop blijft er altijd in zitten.'

Power en kracht
Dat was te zien in de verlenging, toen de Oranje Leeuwinnen zoals gezegd kansen kregen om de wedstrijd naar hun hand te zetten. 'We hadden de power en de kracht om het 120 minuten vol te houden en het Spanje uiteindelijk heel lastig te maken. Het was zwaar, je weet dat je aan de bak moet. Maar je kon zien dat we allemaal hartstikke fit zijn. Uiteindelijk is het voor mij persoonlijk natuurlijk niet een toernooi geweest zoals ik van tevoren had gehoopt.'