Been nog altijd ongeslagen, Lens met Dinamo Kiev gelijk

In de Europa League kwamen donderdagavond her en der tal van Nederlandse spelers en trainers in actie. Een overzicht van hun verrichtingen.

Rapid Wien - Dinamo Kiev 2-2
Dinamo Kiev heeft zich niet weten te herpakken in de Europa League na de nipte nederlaag van twee weken geleden tegen RC Genk (0-1). In Oostenrijk leek de ploeg van trainer Oleg Blokhin hard op weg naar een overwinning op Rapid Wien, maar kwam uiteindelijk bedrogen uit.

Andriy Yarmolenko opende na een half uur de score voor Dinamo Kiev, terwijl een eigen doelpunt van Christopher Dibon de ruststand op 0-2 bepaalde. Na de onderbreking kreeg de ploeg uit Oekraïne, met Jeremain Lens in de basisopstelling, het al snel benauwd door toedoen van de aansluitingstreffer van Guido Burgstaller.

Lang hield Dinamo stand tegen een spervuur aan Oostenrijkse aanvallen. De druk werd de bezoekers ver in blessuretijd echter toch te veel. Christopher Trimmel trok de stand in het Ernst Happel Stadion gelijk.

RC Genk - FC Thun 2-1
Mario Been heeft opnieuw een overwinning geboekt in de Europa League. De trainer van RC Genk zag zijn elftal kort na de rust op een 2-0 voorsprong komen door treffers van Julien Gorius en Jelle Vossen. In de blessuretijd bepaalde Josef Martinez names de gasten uit Zwitserland de eindstand in België op 2-1. Daarmee is de ploeg van Been na twee speelronden nog altijd ongeslagen. Eerder versloeg zij Dinamo Kiev, volgens de Rotterdammer de grote favoriet in Groep G, met 0-1.

Trabzonspor - Lazio 3-3
Lazio heeft een bijzondere prestatie geleverd door een 3-1 achterstand om te buigen in een gelijkspel. Met nog vijf minuten op de klok bedierf Sergio Floccari het Turkse feest door een zeker lijkende overwinning te voorkomen.

In de 84ste en 85ste minuut bezorgde de invaller zijn ploeg een punt. En dat terwijl de Turkse ploeg van trainer Mustafa Akcay, die een basisplaats had voor de in Nederland geboren Aykut Demir, uitstekend startte in eigen huis.

Trabzonspor scoorde liefst drie keer in de eerste helft. De doelpuntenmakers waren Yusuf Erdogan, Adrian Mierzejewski en voormalig SC Heerenveen-aanvaller Paulo Henrique, terwijl Ogenyi Onazi bij 2-0 namens Lazio tegenscoorde.

Sevilla - SC Freiburg 2-0
Sevilla, waar Hedwiges Maduro op een zijspoor staat, heeft aan het thuisduel met SC Freiburg drie punten overgehouden. De Spaanse club won in eigen huis nipt van de Duitsers door een rake strafschop van de Argentijn Diego Perotti en een late treffer van Carlos Bacca. De Spanjaarden hadden hun eerste groepsduel, met Estoril, eveneens in winst omgezet, waardoor Sevilla met zes punten aan kop gaat in Groep H.