Bedrijvig FC Groningen richt zich op de Zweedse markt

Reacties

FC Groningen heeft in de jacht op versterkingen zijn licht opgestoken in Zweden. De club heeft interesse voor spits Oscar Vilhelmsson (foto) en linksback Oliver Zandén.

Bedrijvig FC Groningen richt zich op de Zweedse markt
© Pro Shots

Vilhelmsson (18) geldt als een van de grootste talenten van Zweden. Hij debuteerde in 2020 al op zestienjarige leeftijd voor IFK Göteborg. Inmiddels heeft hij 27 duels en vier competitiedoelpunten achter zijn naam.

De verwachting is dat Vilhelmsson deze zomer Zweden gaat verlaten, ondanks een tot eind 2023 doorlopend contract. Göteborg denkt volgens Zweedse media aan een transfersom van circa twee miljoen euro. Slavia Praag zou bereid zijn dit bedrag op te hoesten, maar Vilhelmsson ziet ook een transfer naar de Eredivisie als serieuze optie. Of FC Groningen ook bereid is om aan de vraagprijs van Göteborg te voldoen moet blijken. De serieuze interesse van FC Groningen in combinatie met het prijskaartje dat Göteborg aan Vilhelmsson heeft gehangen zegt enerzijds over de potentie die de Trots van het Noorden in de jonge Zweed ziet. Anderzijds geeft het ook blijk van het feit dat FC Groningen serieus rekening houdt met een vertrek van eerste spits Jørgen Strand Larsen. De 21-jarige Noor staat op de radar van tal van clubs.

FC Groningen verkocht zijn linksback Bjorn Meijer tijdens het net afgelopen seizoen. Voor de opvolging heeft de club met Yahya Kalley een interne kandidaat. Hoewel de jonge Zweed in zijn Groningse debuutseizoen niet heeft overtuigd, krijgt hij onder de nieuwe trainer Frank Wormuth nog wel een nieuwe kans. Er wordt echter ook naar externe invulling van de linksbackpositie gekeken. Daarbij is Oliver Zandén in beeld gekomen. De twintigjarige verdediger van IF Elfsborg werd onlangs gescout door Mark-Jan Fledderus. Hij ligt bij zijn huidige club nog tot 2024 vast.

FC Groningen versterkte zich voor het nieuwe seizoen al met Nordin Musampa, Ragnar Oratmangoen, Joey Pelupessy, Michael Verrips en Liam van Gelderen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.