Bednarek: 'Ten Hag heeft gezegd dat hij mij wil behouden'

Reacties

Met een uitstekend Eredivisie-debuut tegen NEC (3-1 zege) heeft keeper Filip Bednarek iedereen overtuigd bij FC Utrecht. De 23-jarige Pool hoopt langer onder de lat van de Domstedelingen te staan.

Bednarek: 'Ten Hag heeft gezegd dat hij mij wil behouden'

Bednarek vervangt Robbin Ruiter, die een week eerder een hand brak en mogelijk de KNVB-bekerfinale op 24 april tegen Feyenoord moet missen 'Ik heb bewezen dat ik een goede stand-in ben', aldus Bednarek tegen Voetbal International. 'Ik kwam op mijn vijftiende naar Nederland en hier heb ik acht jaar op gewacht.'

Afgelopen zomer kreeg Bednarek na een proefperiode een contract voor een jaar bij FC Utrecht met een eenzijdige optie voor nóg een seizoen. Hij was afkomstig van FC Twente, waar hij derde keeper was en tussen 2013 en 2015 slechts 31 duels speelde voor de beloften. In de Eredivisie kreeg hij in Enschede geen kans, wel in de Europa League. Bednarek debuteerde op 6 december 2012 in het thuisduel met Helsingborgs IF (1-3). Hij had Sonny Stevens en Nick Marsman voor zich en kreeg geen nieuw contract.

'Het was toen zo dat alle transfervrije spelers weg moesten, dus ook ik', zegt Bednarek. 'Nu zit ik misschien in eenzelfde situatie, want mijn contract loopt af en is formeel opgezegd. Alles heeft met geld te maken. Maar trainer Erik ten Hag heeft gezegd dat hij tevreden over mij is en mij in principe wil behouden. Ik hoop hier een volwaardige Eredivisie-keeper te worden. Bovendien weet iedereen dat Robbin een volgende stap wil maken. Dan zal er wel een nieuwe doelman komen, maar dan moet ik die concurrentiestrijd zien te winnen.'

Over het herstel van Ruiter valt nog weinig te zeggen. 'We bekijken het van dag tot dag', aldus de Noord-Hollander, die dit seizoen 34 duels in actie kwam voor FC Utrecht maar uitgerekend de bekerfinale dreigt te missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.