Beckham doet boekje open over hevige clash met Ferguson

Reacties

David Beckham heeft in de Netflix-serie Beckham onthuld wat er ten grondslag lag aan de fameuze aanvaring met Sir Alex Ferguson enkele maanden voor het vertrek van de oud-middenvelder bij Manchester United.

Beckham doet boekje open over hevige clash met Ferguson
© Pro Shots

'Van wat ik me herinner, verloren we van Arsenal', vertelt de eigenaar van Inter Miami over het incident dat dateert van februari 2003. 'We liepen naar de kleedkamer en Ferguson was ziedend. Ik zag het aan zijn gezicht. Als zijn gezicht zo staat, wil je niet bij hem in de buurt komen. Het is een gezicht dat niemand na kan doen.'

Voormalig aanvaller Ole Gunnar Solskjaer was een andere hoofdrolspeler in het verhaal. 'Wanneer je verliest, doe je je schoenen uit, je schiet ze weg en dan zit je daar. Wachtend op de trainer om het woord te nemen. En opeens begint hij af te geven op David.'

'David, je liep niet met je man mee', zei Ferguson tegen Beckham. 'Kijk naar de beelden', luidde de repliek. 'I don't need a fucking video. Ik heb mijn ogen, ik weet het nog', beet Ferguson op zijn beurt weer van zich af.

'Toen heb ik gescholden met het f-woord. Toen zag ik hem veranderen. Ik denk dat ik dat woord te vaak gebruikte', aldus Beckham. Diverse ooggetuigen vertellen in de documentaire vervolgens dat Ferguson zich liet gaan en tegen een stapel kleding aanschopte. De schoen van Solskjaer belandde pardoes op het gezicht van Beckham. De voormalige vrijetrappenspecialist moest naar eigen zeggen worden tegengehouden om Ferguson niet aan te vliegen.

Beckham maakte in de zomer van 2003 de overstap naar Real Madrid. In de tien jaar daarna kwam hij ook uit voor La Galaxy, AC Milan en Paris Saint-Germain.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.