Becker: 'Ik ben ermee geboren, je kunt het slechts een klein beetje trainen'

Reacties

Sheraldo Becker is voorlopig de sensatie van de Bundesliga. Met zijn zes doelpunten is Becker de topscorer van de competitie en leverde hij een grote bijdrage aan de huidige koppositie van 1. FC Union Berlin. In een interview met Kicker vertelt Becker over zijn ontwikkeling en over zijn grote wapen: snelheid.

Becker: 'Ik ben ermee geboren, je kunt het slechts een klein beetje trainen'
© Pro Shots

De voormalig aanvaller van Jong Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag behoort tot de snelste spelers van de Bundesliga. Hij haalde vorig seizoen een topsnelheid van 36,39 kilometer per uur, waarmee hij alleen toenmalig 1. FSV Mainz 05-verdediger Jeremiah St. Juste (36,63 km/u) voor zich hoefde te dulden. Volgens Becker is snelheid aangeboren en nauwelijks te trainen.

'Nee, daar ben ik mee geboren', vertelt de 27-jarige aanvaller. 'Je kunt trainen om een klein beetje sneller te worden, maar dat is het. De spelers in de NFL zijn er ook mee geboren. Hetzelfde geldt voor andere sporten. Als het mogelijk was om erop te trainen, zou ik dat natuurlijk doen', voegt Becker lachend toe.

In Nederland stond Becker niet te boek als een doelpuntenmachine. In 120 Eredivisie-wedstrijden scoorde hij 17 keer. Ook in Duitsland had hij een lange aanloop: in zijn eerste drie seizoenen scoorde hij in totaal zeven keer, terwijl hij dit seizoen al op zes goals staat. Becker gaat in op de verschillen tussen het voetbal in beide landen en over zijn ontwikkeling in Duitsland.

'In Nederland wordt iets minder van je geëist in defensief opzicht. Ik moest wennen aan de hoge intensiteit hier', verklaart Becker. 'Daarom worstelde ik in het begin met wat blessures. Ik ben geleidelijk beter geworden en kon wennen aan de tactiek van de ploeg. Ik wist dat ik op het juiste pad was, maar het vergt tijd om volledig te acclimatiseren.'

Bij Union merkt Becker dit seizoen meer vertrouwen dan voorheen. 'Het is belangrijk dat ik nu vanaf de aftrap speel. In het begin speelde ik niet met regelmaat, waardoor het lastig was', geeft hij aan. 'Nu heeft iedereen vertrouwen in me. Dat is ook een van de redenen waarom ik mijn contract heb verlengd. Er zit nog meer potentie in me en dat wil ik aan iedereen laten zien. Of het nu via doelpunten of assists is, of door een defensieve bijdrage te leveren.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 5 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.