Beauty's van Harroui bezorgen Sparta droomstart in play-offs

Sparta heeft zondag een belangrijke uitzege op TOP Oss geboekt in de play-offs. Na rust sloegen de Rotterdammers tweemaal op fraaie wijze toe via uitblinker Abdoui Harroui.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 2
Sparta Rotterdam

De nummers zes en twee van het voorbije seizoen in de Keuken Kampioen Divisie hadden voor rust moeite tot grote kansen te komen. Aan Ossche zijde was de beste mogelijkheid voor spits Huseyin Dogan: doelman Tim Coremans kon met één hand redding brengen op zijn schot.

Anderhalve minuut later was TOP weer dichtbij, maar schoot Lion Kaak een meter naast. Sparta kwam niet verder dan een te zacht schot van Mohamed Rayhi, na een goede combinatie met Lars Veldwijk. De Rotterdammers boften daarnaast dat Derin Duarte wegkwam met geel na een overtreding op Philippe Rommens.

Na rust zag het er beter uit bij de ploeg van trainer Henk Fraser. Al na zes minuten brak Harroui de score op fraaie wijze open. De middenvelder draaide in de zestien meter goed weg bij Rick Stuy van den Herik en Ragnar Oratmangoen en schoot heerlijk raak in de kruising (0-1).

Na dat doelpunt maakte TOP te weinig aanstalten om terug te komen in de wedstrijd. De beste mogelijkheid was voor Dogan, die een vrije trap in het zijnet schoot. De topscorer van de Brabanders moest later tot overmaat van ramp voortijdig afhaken, toen hij een hamstringblessure opliep.

Met Delano Ladan in zijn plaats probeerde TOP de gelijkmaker te forceren. Verder dan een kans voor Bryan Smeets kwam de ploeg echter niet. Aan de overkant was Harroui dicht bij een tweede treffer, maar Ronald Koeman junior voorkwam dat met een redding met de benen.

Kort daarna moest Koeman alsnog vissen. Weer was het Harroui die op hem afstormde en ditmaal bleef de man die ook de 0-1 al maakte ijzig kalm. Met een prachtig stiftje zette hij de kroon op een uitstekend optreden voor Sparta. Woensdag mag de ploeg van Fraser proberen het karwei op het eigen Kasteel af te maken.