Beauty Van La Parra duwt Huddersfield richting subtop

Met dank aan Rajiv van la Parra kan Huddersfield Town omhoog kijken in de Premier League. Ook een andere promovendus, Brighton & Hove Albion, presteert uitstekend. Burnley doet voorlopig zelfs mee om de Europese plaatsen.

Huddersfield Town - West Bromwich Albion 1-0
Bij Caen, SC Heerenveen en Wolverhampton Wanderers kwam hij nooit helemaal tot wasdom, maar bij Huddersfield Town lijkt Rajiv van La Parra eindelijk de potentie in te lossen die Feyenoord al op jonge leeftijd in de Rotterdammer zag. Dat kwam zaterdagmiddag wederom tot uiting in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion.

Het was namelijk Van La Parra die op slag van rust het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam. De linksbuiten krulde de bal van ruim twintig meter prachtig in de kruising. Omdat Christopher Schindler in de 57ste minuut zijn tweede gele kaart ontving, kende Huddersfield een lastige tweede helft. West Brom slaagde er echter niet in de gelijkmaker te forceren.

Huddersfield staat op een knappe tiende plek, met vijftien punten. De achterstand op nummer zes Burnley bedraagt slechts drie punten. West Brom heeft tien punten en staat vijftiende.

Swansea City - Brighton & Hove Albion 0-1
Ook met het Brighton van middenvelder Davy Pröpper gaat het uitstekend. De club won zaterdagmiddag op bezoek bij Swansea City met 0-1 door een doelpunt van Glenn Murray, die de bal na een half uur met zijn knie over de doellijn werkte op aangeven van Anthony Knockaert. Swansea, waar Leroy Fer de hele wedstrijd speelde en Luciano Narsingh na 59 minuten inviel, kwam die goal niet meer te boven - Narsingh raakte nog wel de lat - en staat met acht punten achttiende. Brighton doet het met vijftien punten en een achtste plek aanzienlijk beter.

Southampton - Burnley 0-1
Met Virgil van Dijk in de basis en Wesley Hoedt op de bank (ex-VVV-verdediger Maya Yoshida kreeg de voorkeur) is Southampton er in eigen huis niet in geslaagd om van Burnley te winnen. Sterker nog, er werd met 0-1 verloren door een laat doelpunt van Sam Vokes. De Burnley-spits kopte tien minuten voor tijd feilloos raak. Tot dat moment waren de grootste kansen voor Sofiane Boufal en Nathan Redmond, maar de vleugelspitsen van de thuisploeg kregen de bal niet in het doel. Southampton staat nu dertiende met dertien punten uit elf duels, Burnley is de knappe nummer zes.

Newcastle United - AFC Bournemouth 0-1
Ook bij de derde promovendus, Newcastle United, is van degradatiestress vooralsnog totaal geen sprake. De ploeg van manager Rafael Benítez doet het met een elfde plaats zelfs uitstekend. Nummer zestien AFC Bournemouth, met Nathan Aké in de basis, slaagde er op St. James' Park desondanks in The Magpies echt pijn te doen. Via Callum Wilson kreeg Bournemouth al een grote kans, maar hij faalde oog in oog met doelman Rob Elliot. Aan de andere kant werd een kopbal van Joselu knap gestopt door Asmir Begovic. In de extra tijd was het alsnog raak voor Bournemouth. Steve Cook kopte raak uit een hoekschop: 0-1.