Beauty Kudus niets waard voor West Ham, Sheffield boekt eerste zege

West Ham United heeft zaterdagmiddag ondanks een heerlijke goal van ex-Ajacied Mohammed Kudus een nederlaag geleden bij Brentford, bij wie doelman Mark Flekken in de rust werd gewisseld. Sheffield United, met Gustavo Hamer in de basis, won voor het eerst dit Premier League-seizoen.

Brentford
Brentford
3 - 2
West Ham United

Kudus passeerde Brentford-doelman Flekken na ruim een kwartier op fenomenale wijze: met een halve omhaal bracht hij West Ham op gelijke hoogte (1-1). De thuisploeg was eerder in de wedstrijd al via Neal Maupay op voorsprong gekomen.

Nog voor de pauze bracht Jarrod Bowen de gasten, zonder de geschorste Edson Álvarez, op voorsprong. Nadat de paal nog in de weg stond voor Kudus, was Bowen alert in de rebound. In de tweede helft keerde Flekken niet terug in het doel bij Brentford.

Zonder de vervangen Oranje-international knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd: via een eigen treffer van verdediger Konstantinos Mavropanos en een kopbal van Nathan Collins kwam Brentford op 3-2. West Ham kon in de slotfase de achterstand niet ongedaan maken, waardoor Brentford (negende) The Hammers (elfde) passeert in de stand.

1-1. Mohammed Kudus

1-2. Jarrod Bowen

Burnley
Burnley
0 - 2
Crystal Palace

Crystal Palace, met Jaïro Riedewald het hele duel op de bank, drukte Burnley dieper in de zorgen onderin de Premier League. Op aangeven van Jordan Ayew bracht Jeffrey Schlupp de bezoekers na ruim twintig minuten aan de leiding op Turf Moor. Diep in de blessuretijd van de tweede helft bepaalde Tyrick Mitchell de eindstand op 0-2. Crystal Palace komt door de zege op de tiende plaats, Burnley blijft negentiende.

Sheffield United
2 - 1
Wolverhampton Wanderers

Hekkensluiter Sheffield United nam het met Gustavo Hamer thuis op tegen Wolverhampton Wanderers. Wolves had de overhand, maar kon het veldoverwicht niet in goals omzetten en kwam ruim een kwartier voor tijd op achterstand door een doelpunt van Cameron Archer. Jean-Ricner Bellegarde dacht de gasten kort voor tijd aan een punt te helpen, maar na een overtreding van ex-PSV'er Fabio Silva kreeg Sheffield in de tiende minuut van de blessuretijd een penalty. Oliver Norwood bleef koel vanaf elf meter: 2-1. Dankzij de eerste competitiezege van het seizoen staat Sheffield net als Burnley op vier punten na elf duels.