Bayern zwaait Schweinsteiger op grootse wijze uit

Reacties

Bastian Schweinsteiger heeft Bayern München dinsdagavond vaarwel gezegd. De 34-jarige middenvelder kreeg een groots afscheid van zijn oude club, dat in de afscheidswedstrijd aantrad tegen Chicago Fire, de club waar Schweinsteiger nu speelt. Bayern won met 4-0, mede dankzij goals van Schweinsteiger en Arjen Robben.

Bayern zwaait Schweinsteiger op grootse wijze uit

Bij Chicago startten Johan Kappelhof en Michael de Leeuw samen met Schweinsteiger in de basis in de uitverkocht Allianz Arena. De middenvelder wisselde het shirt van de MLS-club na rust in voor dat van Bayern. Toen stond het al 2-0 door goals van Serge Gnabry en Sandro Wagner. Nadat Robben voor 3-0 had gezorgd, ging Schweini op zoek naar zijn goal. Die maakte hij uiteindelijk ook en het was de mooiste van de avond. Een voorzet van David Alaba ging vol op de slof voor 4-0.

'Ik wil iedereen die vanavond gekomen is bedanken', zei Schweinsteiger na afloop van de wedstrijd. 'Ik ben een van jullie, voor altijd. Ik heb iedere seconde genoten. Ik ben trots dat ik nog één keer het shirt van Bayern mocht dragen. Die goal moest en zou er komen. Ik ben een gelukkig mens.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Robben was onder de indruk van het afscheid. 'Prachtig, ik kreeg er kippenvel van. Het geeft goed weer wat voor grootheid hij is bij deze club en bij de fans. Dit heeft hij allemaal aan zichzelf te danken. Een uitverkocht stadion, puur voor hem. Ik ben trots dat ik zo veel jaren met hem heb mogen spelen.'

Schweinsteiger ruilde Bayern in de zomer van 2015 in voor Manchester United, maar een echt afscheid in München kreeg hij tot dinsdag niet. In 2017 vertrok de middenvelder naar de Amerikaanse Major League Soccer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.