Bayern revancheert zich in topper voor afstraffing, De Ligt terug in selectie

Bayern München heeft de Duitse topper tegen VfB Stuttgart eenvoudig gewonnen: 3-0. Harry Kane was weer eens belangrijk voor de regerend landskampioen met twee goals. Matthijs de Ligt bleef negentig minuten op de bank na zijn knieblessure.

Bayern München
3 - 0
VfB Stuttgart

Bayern München werd vorige week nog met 5-1 afgedroogd door Eintracht Frankfurt en moest dus reageren in de eigen Allianz Arena. Al na twee minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Leroy Sané profiteerde van een inschattingsfout van Stuttgart-doelman Alexander Nübel en gaf Harry Kane een niet te missen kans.

Vroeg in de tweede helft verdubbelde Bayern de voorsprong. Een vrije trap van Aleksandar Pavlovic kwam via Stuttgart-verdediger Atakan Karazor terecht bij Kane en de Engelsman kon met het hoofd zijn tweede treffer van de avond binnenlopen.

Kane staat in zijn eerste seizoen in Duitsland inmiddels al op 20 competitiegoals in 14 wedstrijden. Nooit eerder had een speler in de Bundesliga zo weinig duels nodig om tot dat aantal te komen. Het oude record stond op naam van Uwe Seeler, die het in 21 wedstrijden deed.

De huidige nummer vier in de Bundesliga had weinig te vertellen in Beieren. Topscorer Serhou Guirassy kwam nauwelijks in het spel voor en ook met de wissels kon Stuttgart-coach Sebastian Hoeness het verschil niet maken. Na een uur spelen viel ook de derde Bayern-treffer. Min-Jae Kim kopte via een tegenstander raak uit een hoekschop van Pavlovic.

In de slotfase kon Bayern de teugels een beetje laten vieren. Matthijs de Ligt keerde voor het eerst in lange tijd terug in de selectie na een knieblessure, maar bleef zondag negentig minuten op de bank zitten. De Nederlander zag dat beide ploegen in de slotfase niet tot scoren kwamen. Bayern München verkleint met de zege de achterstand op koploper Bayer Leverkusen - met een duel tegoed - tot vier punten.