Bayern op jacht naar wereldtitel voor clubs in Marokko

Het WK voor clubteams gaat woensdagavond om 19.30 uur van start met het duel tussen Raja Casablanca en Auckland City. Bayern München geldt als grote favoriet voor het toernooi dat voor het eerst wordt afgewerkt in Marokko.

Bayern op jacht naar wereldtitel voor clubs in Marokko

Raja Casablanca neemt deel aan het toernooi, aangezien het dit jaar kampioen van Marokko werd. De overige zes clubs kroonden zich tot beste van hun continent. Opvallend is dat Auckland City al voor de vijfde keer aanwezig is tijdens het WK voor clubs; ook in 2006, 2009, 2011 en 2012 was de ploeg uit Nieuw-Zeeland van de partij.

In het Stade Adrar te Agadir strijden Raja Casablanca en Auckland City voor een plek in de kwartfinales, waarin het Mexicaanse CF Monterrey zaterdag de tegenstander is. De Chinese club Guangzhou Evergrande, waar Marcello Lippi de trainer is, en Al Ahly uit Egypte komen dezelfde dag in actie met als inzet een plek in de halve finales.

Dat is ook de fase waarin Bayern München en Atlético Mineiro, winnaar van de Copa Libertadores, instromen. Zij hopen op zaterdag 21 december in de eindstrijd te staan, die wordt afgewerkt in Marrakesh. Tegenvaller voor Champions League-winnaar Bayern is dat het niet over de geblesseerde Robben kan beschikken, maar desondanks is de ploeg van trainer Pep Guardiola de te kloppen ploeg.

Guardiola, die in 2011 met Barcelona het toernooi won, heeft nog voldoende sterren over met onder anderen Franck Ribéry, Philipp Lahm, Manuel Neuer en Thomas Müller om de titel terug naar München te halen. In 1976 en 2001 won Bayern al eens de voorganger van het WK voor clubs, destijds de strijd om de Intercontinental Cup tegen de houder van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen