Bayern naar finale eigen toernooi, Ceni mist strafschop

Bayern München neemt het donderdag in de finale om de Audi Cup op tegen Manchester City. De ploeg van trainer Josep Guardiola won in de halve finale van het Braziliaanse São Paulo (2-0), terwijl Manchester City eerder op de avond AC Milan versloeg in een doelpuntenfestival.

Bayern startte met Arjen Robben (foto) in de basis. Manuel Neuer en Franck Ribéry stonden eveneens aan de aftrap. Zij maakten hun rentree na kortstondig blessureleed.

Mario Mandzukic was vijf minuten na rust de maker van het openingsdoelpunt. Robben was bij die goal de aangever. De Nederlander werd na een klein uur naar de kant gehaald.

In de slotfase bracht Mitchell Weiser Bayern met een benutte rebound (Xherdan Shaqiri raakte eerst de paal) in veilige haven, al kregen de Brazilianen nog wel de ultieme gelegenheid om gelijk te komen. Doelman Rogério Ceni, die bekend staat om het veelvuldig scoren uit vrije trappen en strafschoppen, zag hoe Neuer zijn penalty stopte. Zo bleef het bij 2-0.

Manchester City toonde eerder op de avond aan in vorm te zijn. Na 36 minuten stond het met liefst 5-0 voor tegen AC Milan, dat daarna voor rust nog terugkwam tot 5-3. Daar bleef het bij in het eerste duel in de Allianz Arena. Milan en São Paulo maken donderdag uit wie er derde wordt tijdens het vriendschappelijke toernooi.