Bayern München zondag al kampioen?

Reacties

De achtste speelronde in de Bundesliga gaat vrijdag om 20.30 uur van start. VI-redacteur Vincent Okker blikt vooruit en richt daarbij zijn pijlen op de kraker van zondag: Bayern München-Borussia Dortmund.

Bayern München zondag al kampioen?

Hoe snel kan het verkeren? Borussia Dortmund verraste de Bundesliga bij aanvang van het seizoen met swingend aanvallend voetbal, veel doelpunten en een hoog amusementsgehalte. Natuurlijk achtte niemand het écht reëel dat Bayern München deze jaargang van een vierde opeenvolgende titel kan worden gehouden. Maar iets meer tegengas dan alleen van VfL Wolfsburg zoals in het voorbije seizoen, zou al heel wat zijn. Maar door twee gelijkespelen op rij van BVB zijn de verhoudingen weer als vanouds. Bayern aan kop, de kloof met de achtervolgers gaat met de week toenemen. Wird Bayern am Sonntag Meister?, staat daarom ook pontificaal op de cover van de donderdageditie van Kicker.

Nog niet zo heel lang terug werd Bayern-Dortmund gezien als het equivalent van Barcelona-Real Madrid. Maar door het sportieve verval van de Schwarzgelben sinds de verloren Champions League-finale van 2013 en het almaar toegenomen onderlinge kwaliteitsverschil, loopt die vergelijking intussen mank. Zondag treffen de twee elkaar in München om 17.30; de laatste kans voor BVB om de Bundesliga nog een tikkeltje spannend te houden. Bij een zege van Bayern München loopt de voorsprong op tot zeven punten, de vraag van Kicker kan dan feitelijk met een ja worden beantwoord…

Alle onrust tijdens de voorbereiding ten spijt, toont de formatie van trainer Pep Guardiola de laatste duels een grandioze vorm. Dinsdag tijdens het Champions League-duel met Dinamo Zagreb (5-0) had ze binnen het halfuur al vier keer gescoord. Over het scorende fenomeen Robert Lewandowski is de voorbije weken al veel gezegd en geschreven. Minder belicht is de impact van nieuwe Flügelzange: CoCo, ofwel de vleugelspitsen Douglas Costa en Kingsley Coman. Sport1 stelde afgelopen week dat dit koppel betere startcijfers kan overleggen dan Robbery, jarenlang de paradepaardjes van Der Rekordmeister.

Al vanaf de eerste officiële wedstrijd imponeert Costa (overgekomen van Shakhtar Donetsk) als voorbereider, met zeven assists in zijn eerste tien optredens als resultaat. En het van Juventus afkomstige talent Coman blijkt volgens de statistieken passzekerder dan Arjen Robben.

Op basis van de suprematie in de laatste wedstrijden heeft trainer Pep Guardiola de balans gevonden tussen rouleren en stabiliteit. Ook spelers zoals Mario Götze, Javi Martinez en Joshua Kimmich krijgen hun wedstrijden. Arturo Vidal is op het middenveld de krijger, de spijkerharde balveroveraar die het vorig seizoen in vooral de topduels miste. Na de na strafschoppen verloren Super Cup-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg won Bayern München tien keer op rij. Borussia Dortmund kon een vergelijkbare reeks overleggen, maar zag zijn laatste drie officiële duels in een remise eindigen. Die Welt riep BVB op de titelstrijd bitte open te houden; in ieder geval tot april als Bayern München alsnog de kampioenschaal binnenhaalt…

Programma
Darmstadt 98 02-10
20:30
FSV Mainz 05
Borussia
Mönchengladbach
03-10
15:30
VfL Wolfsburg
Hannover 96 03-10
15:30
Werder Bremen
Hertha BSC 03-10
15:30
Hamburger SV
1899 Hoffenheim 03-10
15:30
VfB Stuttgart
FC Ingolstadt 04 03-10
15:30
Eintracht Frankfurt
Schalke 04 04-10
15:30
1. FC Köln
Bayern München 04-10
17:30
Borussia Dortmund
Bayer Leverkusen 04-10
17:30
FC Augsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.