Bayern München vindt na negen maanden opvolger van Salihamidzic

Reacties

Bayern München heeft Max Eberl gepresenteerd als technisch directeur. De vijftigjarige bestuurder is bij Der Rekordmeister de opvolger van Hasan Salihamidzic en treedt per 1 maart in dienst.

Bayern München vindt na negen maanden opvolger van Salihamidzic
© Pro Shots

De benoeming van Eberl was al langer onderwerp van gesprek. Dat had te maken met zijn opvallende vertrek bij RB Leipzig. Die Roten Bullen zetten Eberl in september vorig jaar uit zijn functie vanwege een gebrek aan commitment. In werkelijkheid weigerde Eberl afstand te nemen van geruchten over een mogelijk vertrek naar Bayern.

De verhalen bleken niet uit de lucht gegrepen, want Bayern heeft Eberl maandag officieel gepresenteerd. De nieuweling, die als speler de jeugdopleiding in München doorliep, heeft een contract tot medio 2027 getekend. 'Ik heb hier mijn hele jeugd doorgebracht, dus het is bijzonder om in een nieuwe rol terug te keren op de plek waar het allemaal begon', zegt Eberl op het digitale thuis.

De negenkoppige rvc van Bayern gaf unaniem groen licht voor de benoeming van Eberl. De bestuurder is de opvolger van Salihamidzic, die in mei vorig jaar vertrok. 'We zijn ervan overtuigd dat hij de toekomst van de club kan vormgeven', aldus rvc-voorzitter Herbert Hainer. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.