Bayern München schept duidelijkheid over toekomst Perisic

Reacties

Zijn toekomst lag lange tijd open, maar nu is er duidelijkheid: Bayern München gaat niet langer door met Ivan Perisic. De aanvaller keert daardoor na een succesvolle huurperiode in Duitsland terug naar Internazionale.

Bayern München schept duidelijkheid over toekomst Perisic
© Pro Shots

Bayern haalde Perisic (31) vorig jaar terug naar de Bundesliga, waar hij eerder voor Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg had gespeeld. De aanvaller kwam voornamelijk als linksbuiten tot 35 wedstrijden voor Bayern en was daarin acht keer trefzeker. Perisic scoorde onder meer in de 2-8 overwinning van Der Rekordmeister op Barcelona, in de kwartfinale van de Champions League.

Bayern haalde deze zomer Leroy Sané binnen, maar wilde volgens geruchten toch graag langer door met Perisic. Woensdag is echter duidelijk gemaakt dat Perisic terugkeert naar Milaan. Of dit komt omdat Inter te hoog in de boom zat wat betreft een transfersom of dat Bayern Perisic niet meer nodig denkt te hebben, is niet bekend.

'Ik wil Ivan bedanken voor zijn bijdrage in het winnen van de triple', zegt coach Hansi Flick op de website van Bayern. 'We hebben erg genoten van de samenwerking met hem. Vooral in de eindfase van de Champions League in Lissabon hebben we kunnen zien dat hij veel kwaliteit heeft.' Perisic heeft bij Inter nog een tweejarig contract, tot de zomer van 2022.

Eerder werd al duidelijk dat ook de andere huurlingen Philippe Coutinho (Barcelona) en Álvaro Odriozola (Real Madrid) niet langer in Zuid-Duitsland zouden blijven. Coutinho is inmiddels alweer in training in Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Meer I. Perišić
Meer over I. Perišić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.