Bayern München heeft na de uitwedstrijd ook de thuiswedstrijd tegen Lazio gewonnen. Op een zorgeloos avondje bereikte de Duitse recordkampioen woensdagavond een bijzondere Europese mijlpaal.

Bayern München
2 - 1
Lazio
Lazio

Bayern was drie weken geleden met 1-4 te sterk voor Lazio en stond daardoor al met een been in de kwartfinales. Natuurlijk hadden de Italianen vooraf hoop op een klein voetbalwonder, maar een comeback zat er woensdag geen moment in. Reservedoelman Alexander Nübel mocht het eens laten zien onder de lat bij Bayern en kreeg in de Allianz Arena nauwelijks iets te doen.

De thuisploeg had de wedstrijd onder controle en kreeg een kwartier voor rust een penalty, omdat Leon Goretzka werd vastgehouden bij een hoekschop. Robert Lewandowski wist met dat buitenkansje wel raad: hij stuurde Lazio-doelman Pepe Reina de verkeerde hoek in en maakte alweer doelpunt nummer 39 van dit seizoen. Voor dit aantal had hij maar 35 wedstrijden nodig.

Lewandowski stuitte na rust op Reina en raakte de paal, voordat hij twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Eric Maxim Choupo-Moting was zijn vervanger en hij schoot, kort nadat Nübel zowaar eens een redding had moeten verrichten, de 2-0 binnen. Dat was een bijzonder doelpunt voor Bayern: het was namelijk de duizendste goal die de club maakte in Europees verband. Na Real Madrid en Barcelona is Der Rekordmeister pas de derde club die deze grens weet te bereiken.

Lazio vond in de slotfase nog wel zijn eretreffer, gemaakt door Marco Parolo, en ging na de rake kopbal van de routinier nog even op zoek naar meer. Van paniek was uiteraard geen sprake bij Bayern, dat met een veilige marge (6-2) richting het einde van de wedstrijd ging. De titelhouder gaat door naar de laatste acht in de Champions League; Lazio kan zich op de Serie A gaan richten.