Bayern-jacht op treble gaat definitief voorbij aan Vidal

Reacties

Arturo Vidal heeft een streep moeten zetten door het huidige seizoen. De middenvelder van Bayern München moet zich na een knieoperatie richten op het nieuwe seizoen.

Bayern-jacht op treble gaat definitief voorbij aan Vidal

Vidal moest de laatste weken al verstek laten gaan vanwege knieklachten. Hij hoopte dinsdag in het bekerduel met Bayer Leverkusen weer van de partij te zijn. Trainer Jupp Heynckes had hem graag weer tot zijn beschikking gehad in de jacht op de treble: 'Arturo is iemand die op de tanden kan bijten, hij is geen aansteller en zeer professioneel.'

Maar zondag tijdens de training ging het mis, waardoor een operatie noodzakelijk werd voor Vidal. Maandag is de Chileen onder het mes gegaan. Tijdens de ingreep zijn ook loszittende stukjes kraakbeen verwijderd. Het herstel betekent dat Vidal dit seizoen tot de rol van toeschouwer is veroordeeld, zo maakte Bayern dinsdagmiddag bekend.

Daarmee moet hij ook een streep zetten door de ontknoping van het Duitse bekertoernooi en de Champions League. Bayern zit in beide toernooien in de halve finale, met respectievelijk Bayer Leverkusen en Real Madrid als tegenstanders.

Mogelijk heeft Vidal zelfs ook zijn laatste wedstrijd voor Bayern gespeeld. De Chileen heeft nog een contract tot medio 2019 en wordt in verband gebracht met Juventus, Chelsea en Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.